Annons

Besked: Skolskjutsarna ställs in igen – KLT öppnar 101:an

Mörbylånga kommun och Borgholms kommun meddelar nu att alla skolskjutsar återigen ställs in imorgon och på fredag. KLT kör 404:an och 101:an (mellan Kalmar och Borgholm) i övrigt ställer även de in all busstrafik på Öland.
Öland • Publicerad 28 februari 2018
KLT
KLTFoto: unknown

Borgholms kommun och Mörbylånga kommun har återigen tagit beslutet att ställa in alla skolskjutsar på Öland. Det gäller både imorgon (1 mars) och på fredag (2 mars) då det besvärliga väderläget kommer att fortsätta, enligt SMHI:s väderprognoser.

Grundskolorna är öppna för de elever som kan ta sig dit på egen hand eller med hjälp av förälder. Fritidshemmen håller också öppet, även för dem som inte har fritidshemsplats och eventuellt behöver stanna längre än skoltid. Även kommunens förskolor håller öppet med tillgänglig personal.

Annons

Mörbylånga kommun meddelar dock att allmän förskola (3-5 år) och förskola för barn med hemmavarande föräldrar (1-2 år), så kallade 15-timmarsbarn, blir inställd. Detta på grund av personalbrist som orsakats av vädret i kombination med influensaperiod. Kommunen prioriterar barnomsorg till de barn vars föräldrar arbetar dessa två dagar.

KLT fortsätter att hålla igång linje 404 mellan Färjestaden och Kalmar. Från och med klockan 15.00 börjar KLT köra linjen 101 men bara mellan Borgholm och Kalmar. Med undantag för avgången vid 16.00. Resorna med 101:an beräknas bli en timme långa.

Övrig busstrafik kommer även i fortsättningen att vara inställd.

– Vi planerar att köra likadant imorgon. Trafikverket säger att läget är bättre nu. Men trafiksäkerheten går först så vi kommer att ställa in om vädret förvärras, säger Amanda Glender, kommunikatör hos KLT.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons