unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Skolskjutsar riskerar att ställas in igen – uppmaningen till föräldrarna

SMHI varnar för ymnigt snöfall imorgon och risken finns att skolskjutsar på Öland tvingas ställas in. Nu uppmanar kommunen föräldrarna att hålla utkik efter information.
Vädret gör att det finns risk för att skolskjutsarna ställs in imorgon.
Vädret gör att det finns risk för att skolskjutsarna ställs in imorgon.
Foto: Arkiv

Både Mörbylånga kommun och Borgholms kommun gick under torsdagseftermiddagen ut med information till elever och vårdnadshavare, om att det finns risk för att skolskjutsar ställs in i morgon.

Anledningen är att SMHI varnar för att snöbyar på Östersjön kan under torsdagskvällen och fredag ge ymnigt snöfall på Öland.

Det väntas alltså besvärligt trafikläge imorgon och det finns risk för att Kalmar länstrafik med kort varsel tvingas ställa in skolskjutsar.

Om det kommer ett sådant beslut meddelar kommunerna detta så fort som möjligt i deras informationskanaler. I Borgholms kommun handlar det främst om lärplattformen InfoMentor och motsvarande kanal i Mörbylånga är Schoolsoft.

Dessutom informeras det via deras hemsidor och Facebook-sidor.

Såhär skriver de båda kommunernas skolchefer David Idermark och Roland Hybelius, till vårdnadshavare, personal och elever:

”Jag uppmanar dig som förälder att prata med ditt barn och hur det ska agera om bussen inte kommer, till exempel gå tillbaka hem och ringa er föräldrar. Vänta gärna tillsammans med ditt barn på bussen om du har möjlighet till det. Undervisningen beräknas pågå som vanligt under morgonen”.

Kim Jakbosson, administrativ chef i Borgholms kommun, berättar att de har höjt beredskapen.

– KLT kan fatta beslutet om skolskjutsarna när som helst. Men vi är beredda på att lägga ut detta i våra informationskanaler om det kommer ikväll, i natt eller tidigt imorgon. Det är bra om föräldrarna håller utkik i infomentor eller på hemsidan imorgon, säger han.

När det gäller Borgholms kommun är det troligast att det är elever som bor på östra sidan, som kommer att beröras. För det är där väglaget beräknas bli besvärligast med mycket snödrev. Det handlar då om skolskjutsarna för Gärdslösa skola, busslinjerna 107 och 102.

– Men det kan bli så att fler berörs. Håll utkik efter information innan ni låter barnen gå till hållplatserna.

Läs mer