Annons

Simmade Öland runt – nu får hon böta

Det är kostsamt att simma 300 kilometer på 18 dagar, både fysiskt och för plånboken.
Men det var ju ingen som hintade om att man inte fick kliva i land överallt, berättar Anna-Carin Nordin till SVT Gävleborg.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Ottenby • Publicerad 9 februari 2021
Anna-Carin Nordin.
Anna-Carin Nordin.Foto: Privat

Händelsen fick massor av uppmärksamhet i somras – men efterspelet till långdistanssimmerskans insats är mindre klang och jubel.

Annons

– Det var ju för att jag inte visste att man inte fick gå i land där. Hade jag vetat det så hade jag försökt lägga landstigningen på ett annat ställe, säger Anna-Carin Nordin till SVT Gävleborg.

”Jag visste att det fanns ett skjutområde som jag ringde om, och de sa att så länge jag höll mig utanför eller om det var inom tre kilometer så var det lugnt.”
Anna-Carin Nordin

Hon färdades både till land och till havs inom Ottenby fågelskyddsområde, trots att det var förbjudet under angiven tid. Två gånger innebär 40 dagsböter på 50 kronor – alltså 2 000 kronor.

– Jag visste att det fanns ett skjutområde som jag ringde om, och de sa att så länge jag höll mig utanför eller om det var inom tre kilometer så var det lugnt. Men det var ju ingen som hintade om att man inte fick kliva i land överallt, berättar Anna-Carin Nordin.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons