Simavslutning på Åkerbobadet

På Åkerbobadet i Löttorp har hållits simundervisning och häromdagen var det avslutning.
Löttorp • Publicerad 23 juli 2019
Alla i den avancerade crawlgruppen för barn hade gjort egna kransar som de kröntes med av Anna Lohmann.
Alla i den avancerade crawlgruppen för barn hade gjort egna kransar som de kröntes med av Anna Lohmann.Foto: Carin von Post

Systrarna Alice och Anna Lohmann har haft simundervisning varje sommar på Åkerbobadet i närmare 25 år. De sprudlar av energi och brinner för simning som medför något positivt för de som ägnar sig åt sporten.

– Just det sociala, rutin och något meningsfullt, säger Alice.

Alice och Anna Lohmann är simlärare på Åkerbobadet på somrarna. Nu är det 24 år sedan de började.
Alice och Anna Lohmann är simlärare på Åkerbobadet på somrarna. Nu är det 24 år sedan de började.Foto: Carin von Post

I år har systrarna tränat grupperna vuxencrawl och avancerad crawl för barn.

– Vi längtar efter det här och tycker att det är så roligt, säger Anna.

Föräldern Inga-Lill Bergfors har haft dottern Disa på simskola i flera år och fick idén om vuxencrawl. För fem år sedan startade den med Alice och Anna som tränare.

– Det har varit så roligt och lärorikt och att göra något ihop med barnen, säger Inga-Lill.

Alice och Anna har alltid någonting nytt att komma med, nya tekniker. Det är start- och voltträning, att hålla rätt vattenläge, andningsteknik och finslipande av detaljer.

Louise Bjersbo började hos Alice och Anna när hon var sex år och har återkommit varje sommar. Nu är hon 17 och har tagit elitmärket.

– Det är så roligt, säger Alice.

Gruppen i vuxencrawl hade uppvisning i utebassängen och sedan var det den avancerade crawlgruppen för barn. När de kom upp ur bassängen stod Anna och väntade med simmarnas egenhändigt gjorda kransar som sattes på deras huvuden av Anna Lohmann.

Camilla Sjöholm är simlärare för barngruppen som har avslutning och visar vilka framsteg de har gjort.
Camilla Sjöholm är simlärare för barngruppen som har avslutning och visar vilka framsteg de har gjort.Foto: Carin von Post

Camilla Sjöholm och Rebecka Haraldsson har tränat barngruppen från fem års ålder i inomhusbassängen. På avslutningsdagen var det Camilla som ledde uppvisningen av barnen som simmade bröstsim, pussade vattnet, doppa huvudet med mera.

Därefter samlades grupperna i tur och ordning vid ett långbord och fikade. Alice och Anna delade ut diplomen.

Avslutning för vuxencrawl-gruppen på Åkerbobadet.
Avslutning för vuxencrawl-gruppen på Åkerbobadet.Foto: Carin von Post
Crawlgruppen har avslutning på Åkerbobadet i Löttorp.
Crawlgruppen har avslutning på Åkerbobadet i Löttorp.Foto: Carin von Post
Inga-Lill Bergfors idé om crawlkurs för vuxna drevs igenom för fem år sedan. Tillsammans med dottern Disa som går på avancerad crawl och tagit guldmagistern är simning det gemensamma intresset.
Inga-Lill Bergfors idé om crawlkurs för vuxna drevs igenom för fem år sedan. Tillsammans med dottern Disa som går på avancerad crawl och tagit guldmagistern är simning det gemensamma intresset.Foto: Carin von Post
Louise Bjersbo, Danderyd, började på Åkerbobadets simskola när hon var 6 år och har återkommit varje sommar. Nu är hon 17 år och har tagit elitmärket.
Louise Bjersbo, Danderyd, började på Åkerbobadets simskola när hon var 6 år och har återkommit varje sommar. Nu är hon 17 år och har tagit elitmärket.Foto: Carin von Post
Carin von PostSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.