Sexofredande, slagsmål och fyllecell: Dryga böter efter besöket på Öland

Mannen från Blekinge firade midsommar på Öland, tafsade på en ung kvinna, orsakade slagsmål och avslutade kvällen i fyllecell. Nu döms han till dryga böter.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 18 mars 2022 • Uppdaterad 19 mars 2022
Sexuellt ofredande. Genrebild.
Sexuellt ofredande. Genrebild.Foto: Raphli

Tillsammans med vänner hemifrån befann sig den 23-årige mannen runt busstationen och på parkeringen vid Kapelludden i Borgholm, under midsommardagens kväll.

Mycket folk höll till på platsen och han började prata med en kvinna i 18-årsåldern. Tyvärr stannade han inte vid prat, utan började göra närmanden – trots att kvinnan förklarade att hon inte var intresserad. Han klämde henne på bröstet och rumpan. ”Jag vill ligga med dig, det kvittar att du har en pojkvän”, sa han enligt kvinnan.

När kvinnans öländske pojkvän fick veta vad som hänt blev det slagsmål, vilket slutade med att tre män ur Blekingegänget – däribland 23-åringen – omhändertogs av polis och fick spendera natten i fyllecell.

Det blev inget åtal för misshandel, men väl för sexuellt ofredande. Ett brott mannen förnekade, och hävdade att kvinnan hittat på detta – ”förmodligen för att starta bråk”.

Kalmar tingsrätt finner kvinnans berättelse trovärdig, och den backas upp av två vittnen som sett 23-åringen tafsa. Han fälls därför för sexuellt ofredande.

Straffet blir dagsböter, 80 stycken på vardera 400 kronor. Dessutom ska han betala skadestånd på 5 000 kronor till kvinnan han ofredat, samt 800 till brottsofferfonden.

Totalt en saftig nota på 37 800 kronor alltså.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.