Samlingsutställning på Himmelsberga

Samlingsutställningen består av öländska konstnärer som alla har en öppen ateljé under Skördefesten.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Himmelsberga • Publicerad 29 september 2022
Samlingsutställningen består av öländska konstnärer.
Samlingsutställningen består av öländska konstnärer.Foto: Ölands Museum Himmelsberga

Här får man lite av allt det som är Ölands Skördefest, och såväl jordbruk och mat som konst och kultur är närvarande.

– I stort är det som tidigare år. Vi har ju ett upplägg där vi hoppas att vi kan fungera som ett litet nav och utgångspunkt för de som skall åka runt bland aktörer på ön. Här får man lite av allt det som är Ölands Skördefest, säger Julius Sääf, verksamhetschef Ölands Museum Himmelsberga.

Såväl jordbruk och mat som konst och kultur är närvarande. Samlingsutställningen med många av de som har öppna ateljéer är ett bra tillfälle att bekanta sig med de olika namn som finns att besöka. Nytt för i år är att det blir ett inslag under Konstnatten utöver att bara hålla öppet.

Ölands Veterantraktorklubb kommer till Himmelsberga under lördagen.
Ölands Veterantraktorklubb kommer till Himmelsberga under lördagen.Foto: Kenth Jönsson

– Marlene Lindmark är konstnären som kommer att stå för gestaltningen. Självklart kommer det finnas saker att göra specifikt för familjer och barn också, bland annat är höhoppningen öppen, och sedan får vi ju inte glömma lördagens höjdpunkt då veterantraktorklubben kommer och tuffar igång allehanda maskiner såsom äldre maskiner, redskap, tändkulemotor och stationärt tröskverk, säger Julius Sääf.

Handelsboden är välfylld och i Kaffestugan serveras hembakade kakor och skördefestmat.

” Bland annat är höhoppningen öppen, och sedan får vi ju inte glömma lördagens höjdpunkt då veterantraktorklubben kommer och tuffar igång allehanda maskiner”
Julius Sääf, verksamhetschef
Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.