Annons

Säljer populära restaurangen – ”Känslosamt beslut”

För fyra år sedan öppnade Elisia Kirchberg och Sofia Fahlman Stora Hamnkontoret som har blivit en favorit hos många ölänningar. Men nu har de sålt restaurangen.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 22 mars 2021
Elisia Kirchberg och Sofia Fahlman har efter fyra år valt att sälja restaurangen Stora Hamnkontoret.
Elisia Kirchberg och Sofia Fahlman har efter fyra år valt att sälja restaurangen Stora Hamnkontoret.Foto: Alexander Jensen

– Det är ett gemensamt beslut. Vi tyckte att vi hade andra vägar att gå i livet och det passade rätt bra att göra det nu, säger Elisia Kirchberg.

Hur har det gått under coronapandemin?

Annons

– Det har gått väldigt bra måste jag säga och beslutet handlar inte om det.

Det är Felix Astrén, Fabian Astrén, Johan Carlsson och Jonas Truong som har köpt Stora Hamnkontoret. De driver i nuläget Restaurang SKAI i Växjö.

– De är jätteduktiga och vi kände att det var viktigt att sälja till någon som driver det vidare i samma anda. Inte på samma sätt men på en liknande grund. För oss har det varit viktigt med bra råvaror och jobba för att lyfta Borgholm och vi vet att det blir viktigt för dom också.

Hur känns det nu när det är sålt?

– Det är dubbelt. Vi har nog båda gråtit var och varannan minut. Vi har lagt all vår kraft och har varit där länge, det är nästan som ett hem. Men vi har diskuterat saken fram och tillbaka. Vi tycker det är ett rätt beslut även om det är känslosamt.

Elisia Kirchberg studerar nu på programmet hälsopromotion med inriktning på kostvetenskap på Göteborgs Universitet.

– Jag vill jobba med att minska riskerna för att folk drabbas av idag vanliga sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar, övervikt och diabetes.

– Det är superspännande och det känns som att jag har spunnit vidare på det jag tidigare har älskat och fortfarande älskar. För mig har det alltid varit viktigt att maten ska vara sund och för mig är även klimatfrågorna också viktiga.

Sofia Fahlman kommer att stanna kvar i Borgholm och jobba med Lilla Hamnkontorets senaste satsning, en smörrebrödsbar på deras baksida.

Men Elisia Kirchberg kommer tillbaka till Öland i sommar för att sommarjobba.

Annons

– Det ska bli skönt och roligt att få lite mer fritid och kunna uppleva alla fina restauranger och caféer som nu finns på Öland.

”Vi tyckte att vi hade andra vägar att gå i livet och det passade rätt bra att göra det nu”
Elisia Kirchberg
Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons