Så ska ”mormor” lyfta konkursade nöjesstället: ”Känns kul”

Nattklubb i midsommar - och med mer på gång. Paret Ann och Ulf Olsson tar över konkursade Stationen under dagarna tre i midsommar.
– Fortsättning lär det bli på något sätt, säger Ulf Olsson.
BORGHOLM • Publicerad 4 juni 2018
Ann och Ulf Olsson öppnar före detta Stationen i Borgholm under dagarna tre i midsommar - och fortsättning lär följa.
Ann och Ulf Olsson öppnar före detta Stationen i Borgholm under dagarna tre i midsommar - och fortsättning lär följa.Foto: Michael Ståhl

De har fått frågan förut - Ann med gedigen krögarbakgrund och ägare av restaurang Mormor Julia i Borgholm, maken Ulf med snart 50 år bakom vinylskivorna samt under lång, och numera svunnen, tid herrgårdsägare: ”Kan ni ta över driften av före detta Stationen?”

– Och hela tiden sagt nej. Men nu ger vi det chansen över midsommar och sedan lär det bli fortsättning på något sätt, vi har sökt tillstånd för året ut, säger Ulf Olsson och beskriver ansvarsfördelningen:

– Ann med Mormor Julia-gänget sköter mat och servering, medan jag ordnar och bokar musiken, jag ska se till att det låter och blinkar, säger han och skrattar.

Båda har nu full fokus på tre midsommarkvällar med nattklubb där det kvadratmeterrika nöjesstället inte kommer till sin fulla användning.

– Vi kommer att använda köket samt den stora delen av lokalen med uteterrassen och inte delen vid bowlingen. Det har gått väldigt fort på slutet och det är jakande svar på alla tillstånd och annat. Och personalfrågan är nästan helt löst, det kommer att ordna sig.

Evenemanget går under namnet Midsommarfesten och ”vassa” dj:s har bokats för att hålla igång publikum från tidig kväll till tre på natten.

– Det känns kul. Vi har fått väldigt positiva reaktioner. Sedan är det bra för Borgholm att stället inte står stängt över midsommar, säger Ulf Olsson.

– Det här ska bli skoj. Jättespännande, fyller Ann Olsson i.

Tankar om den troliga fortsättningen efter midsommar?

– Det kan bli under helger, kanske mer än så. Min musikquiz på Stationen förra sommaren gick jättebra, det kan bli sånt. Men först och främst jobbar vi nu hårt med midsommarfesten, sedan finns det andra i bakhuvudet, förklarar Ulf Olsson.

Kommunen och fastighetsägaren Arne Pettersson förlängde i slutet av förra veckan bowlingkontraktet som inte berörs av makarna Olssons entré på banan.

– Bowlingen körs av kommunen, kommenterar Ulf Olsson.

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.