Annons

Så ska hamnen locka fler besökare – ”Blivit omåttligt populär”

I raden av förbättringspotential: kallbad och ett pariserhjul. En medborgare listar förslag som skulle kunna göra hamnområdet ännu mer eftertraktat.
”Något i stil med Santa Monica Pier eller Brighton Palace Pier fast i mindre skala”.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Färjestaden • Publicerad 21 augusti 2023
Nyligen fick Mörbylånga kommun en rad förslag av en medborgare som menar att hamnområdet skulle kunna bli ännu mer besökt.
Nyligen fick Mörbylånga kommun en rad förslag av en medborgare som menar att hamnområdet skulle kunna bli ännu mer besökt.Foto: Peter Boström

Färjestadens hamn har expanderat och blivit en turistmagnet. Nyligen fick Mörbylånga kommun en rad förslag av en medborgare som menar att området skulle kunna bli ännu mer besökt.

”En möjlighet är förstås att verkligen skapa ett blickfång genom ett pariserhjul längst ut på piren eller i anslutning till den på land.”
Medborgare med förslag.

– Färjestadens hamn och den nya badplatsen på piren har blivit omåttligt populär för hungriga, fikasugna och badsugna ölänningar och turister. Mycket tack vare de etableringar som finns där i form av konsthantverk och mat, skriver förslagsställaren och fortsätter:

Annons

– Mitt förslag är att utöka området med något som ger Färjestaden det lite extra och öppnar för ett större bilfritt område att strosa omkring på som kan utnyttjas året om - genom en förlängning av piren. Något i stil med Santa Monica Pier eller Brighton Palace Pier fast i mindre skala à la Färjestaden.

Fler förslag längs den förlängda piren är bodar med glass, kaffe -och juicebarer, marknadsstånd som hålls öppet både sommar och juletid. Vinterbadaren kan erbjudas kallbad och cykelfärjan Dessi skulle kunna lägga till samt en mindre scen för olika uppträdanden.

– Fördelen med piren är att hela området går att stänga till exempel nattetid genom en port om man skulle vilja det. Belysning längs piren kommer ge en vacker profil både från land och Ölandsbron, även från Kalmarsidan. Väldigt mysigt att gå ut och avnjuta solnedgången ifrån. En möjlighet är förstås att verkligen skapa ett blickfång genom ett pariserhjul längst ut på piren eller i anslutning till den på land. Ölands djurpark hade ju en gång i tiden ett riktigt häftigt ljusspel från sitt hjul som jag personligen kan sakna. Färjestadens pir - pricken över i:et.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons