Annons

Så många har vaccinerats mot covid-19

21 166 personer i Kalmar län hade onsdagen 3 mars fått minst en dos vaccin som skydd mot allvarlig sjukdom i covid-19. Det skriver Region Kalmar i ett pressmeddelande.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 5 mars 2021
Tillsammans med Gotland fortsätter Region Kalmar län att ha vaccinerat störst andel av befolkningen.
Tillsammans med Gotland fortsätter Region Kalmar län att ha vaccinerat störst andel av befolkningen.Foto: simon2579

Region Kalmar uppger att uppgifterna kommer från den senaste statistiken ur vaccinationsregistret. 11 742 personer hade också fått en andra dos och är färdigvaccinerade. Totalt 32 908 doser har fördelats. Av de vaccinerade är 20 408 folkbokförda i länet.

Tillsammans med Gotland fortsätter Region Kalmar län att ha vaccinerat störst andel av befolkningen. Det framgår av Folkhälsomyndighetens senaste veckouppdatering fram till den 28 februari. 9,7 procent av den vuxna befolkningen över 18 år i länet hade då fått en första dos mot 6,5 procent för hela riket. 5,6 procent i länet hade också fått sin andra vaccinspruta, motsvarande siffra för hela landet var 3,4 procent.

Annons

I gruppen 90 år och äldre var det drygt 78 procent i länet som fått en första spruta och 58 procent också en andra dos och är därmed färdigvaccinerade. För hela landet var motsvarande siffror efter förra veckan 69 respektive 41 procent.

När det gäller särskilda boenden i länet har 81 procent av de boende fått sina två vaccindoser, för boende med hemtjänst är motsvarande siffra 36 procent.

Också när det gäller gruppen 80-89 år börjar nu andelen vaccinerade stiga. 29 procent har fått en första dos och 19 procent har också fått den andra och är därmed färdigvaccinerade.

Under den gångna veckan har vaccinationer inletts för personer födda 1941 och tidigare som inte har särskilt boende eller hemtjänst. Nästa vecka kommer de som är födda 1942-44 att få brev med information om hur de bokar tid för vaccination.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons