Annons

Så blir vädret under skördefesten – Stora solchanser

Det verkar bli en fin skördefesthelg med lite blåst och en hel del solchanser.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 1 oktober 2022
genrebild för väder.
genrebild för väder.Foto: Joacim Andersson

I tisdags såg väderprognosen inget vidare ut för alla som planerade att besöka Öland under skördefesten. SMHI flaggade för regn och blåst.

– Vi har regn och regnskurar som ska passera under både fredag, lördag och söndag, Linnea Rehn Wittskog, meteorolog på SMHI.

Annons

Men under lördagsmorgonen ser prognosen bättre ut. Dagen ser ut att bli riktigt fin med 15 grader, lite blåst och med varierande molnighet där solen kommer kika fram. Under kvällen kan det komma några regnskurar men det handlar inte om några större regnmängder.

Under söndagen är solchanserna ännu större, temperaturen väntas ligga kring 14 grader och det ska blåsa mindre med upp till nio meter per sekund i byvindarna under förmiddag och eftermiddag.

I Löttorp och norrut ser dock söndagen ut att bli mer ostadigt med mörkare moln och risk för regn under dagen.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons