GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Så blir vädret i midsommar

Värmeböljan har legat stadigt över Öland länge nu och då blir det väl givetvis regn på midsommar? Nej, enligt prognosen är chansen stor för en solig högtid.
Öland • Publicerad 22 juni 2021 • Uppdaterad 22 juni 2021
Vädret ser ut att bli riktigt fint i midsommarhelgen.
Vädret ser ut att bli riktigt fint i midsommarhelgen.
Foto: ARKIV

Enligt SMHI:s prognos börjar midsommarafton med strålande sol och framåt eftermiddagen väntas det dra in lättare moln. På kvällen väntas det bli mulet. Det väntas också bli svalare än nu med temperaturer kring 20 grader och i byvindarna blir det som mest sex meter per sekund .

Prognosen ser ungefär likadan ut på hela Öland förutom att det vid södra udden kan bli mulet redan på eftermiddagen.

– Tidvis ser det ut att bli en del moln men med en del solglimtar och även chans på sol under längre tid. Det är lite för tidigt ännu att bedöma om det blir några lokala regnskurar och åskoväder, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

Det rör sig ett vädersystem öster om landet som kan hota Öland om vindriktningarna ändras.

– Det är ett oroväckande system men det verkar i nuläget inte dra in över landet. Det verkar hålla sig längre österut men det är lite väl nära för att vi ska kunna utesluta det i nuläget.

Vad skulle det innebära om det drog in?

– Risken blir större för omfattande molnighet och regnskurar. Det finns också en risk att det då blir blåsigare. Men som det ser ut nu kommer inte Öland att beröras men mer säkert vet vi ett och ett halvt dygn innan midsommarafton.

På midsommardagen väntas det bli halvklart och med temperaturer på 17-18 grader med måttlig vind. Även söndagen kommer att bli fin med lätt molnighet och temperaturer kring 17 grader med likvärdig vindstyrka som övriga helgen.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer