Annons

Rydellarna till Böda sand: ”tjugofem akter per vecka”

Syftet är att lyfta in humorn i semesterupplevelsen när semesterjätten Böda Sand och Rydellarna samarbetar.
– Det är så roligt med dans, sång, underhållning och nöje. Att få folk att skratta, säger Anna Barkevall.
Böda • Publicerad 14 januari 2019
Martin Rydell, Anna Barkevall och Anna Rydell inför sommarens samarbete på Böda Sand.
Martin Rydell, Anna Barkevall och Anna Rydell inför sommarens samarbete på Böda Sand.Foto: Natalia Johansson

Under måndagen presenterade Anna Barkevall, vd för Böda Sand Resort, samt Kalmars nöjesprofiler Anna och Martin Rydell från Rydellarna kultur & nöje, sommarens stora samarbete.

– Vi kommer ha tjugofem akter per vecka som består av shower, teatrar, humorkvällar och quiz, säger Anna Barkevall som tillsammans med Rydellarna kickar igång föreställningarna vecka 26, strax efter midsommar och som sedan pågår i sju veckor.

Annons

– Det blir väldigt, tycker vi, exklusivt. Vi kommer ha liveband till vissa shower. Det hela känns tryggt och bra, säger Martin Rydell.

Artisten Ida Seve står klar inför sommarens föreställningar på Böda Sand och Rydellarna själva kommer vara med i huvudshowerna med livebandet. Musikerna till detta band är Niklas Brevestedt, Mikael Petersson, Josef Appelqvist och Emil Appelqvist.

De fartfyllda showerna ska passa för alla åldrar och pågår från måndag till fredag.

– Teatrarna kommer huvudsakligen vara för barn och familjer. Där vi har möjligheten att berätta mer om platsen Öland, säger Anna Barkevall och betonar att de kommer lyfta fram Öland som plats i sina föreställningar. Till exempel har de valt att skildra den historiska upptäckten kring krigsfartyget Mars Makalös.

– Det är en historia vi fortsätter berätta, säger Barkevall.

Böda Sands egna maskot ”Bödde” är en av huvudkaraktärerna och han kommer nu behöva fler vänner. Vilka fler det blir är ännu oklart, men om några veckor inleds det en audition.

– Det vore extra kul om vi i detta området kan hitta unga talanger. Eftersom det är en ensemble på sex personer plus musiker så finns det plats att ta in några lovande personer som inte har etablerat sig än, säger Anna Barkevall.

Anna och Martin Rydell längtar till sommarens shower och ser nu sin chans att få uppleva solen och vindarna på norra Öland, bland annat från sommarstugan i Byrum.

– Vi tycker mycket om norra Öland, säger Anna Rydell och konstaterar:

– Och nu hinner vi ju faktiskt vara där!

– Det vore extra kul om vi i detta området kan hitta unga talanger, säger Anna Barkevall inför kommande audition.
– Det vore extra kul om vi i detta området kan hitta unga talanger, säger Anna Barkevall inför kommande audition.Foto: Natalia Johansson

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons