Annons

Roy vill riva p-boten - ”Kan inte vara en handikappruta”

Dåligt målad och alldeles för smal. Roy Johansson fick 1 000 kronor i böter för att ha parkerat på en handikapplats han inte anser är en handikapplats.
– Jag står alltid här. Enda skillnaden är att någon verkar ha satt upp en liten vit skylt med pilar.
Färjestaden • Publicerad 14 juni 2024
Roy Johansson är arg på parkeringsboten på 1 000 kronor.
Roy Johansson är arg på parkeringsboten på 1 000 kronor.Foto: Andreas Yngvesson

Roy Johansson parkerade som vanligt bilen på samma parkeringsplats vid Ölands Köpstad. Platsen ligger alldeles intill en handikapplats och har en gammal målning som knappt syns längre. Rutan är också betydligt smalare än en vanlig handikappruta.

– Rutan är ju alldeles för liten så det kan ju inte vara en handikappruta. Dessutom är den gamla målningen i marken i stort sett helt utsuddad.

Annons

När Roy hade parkerat där i förra veckan fick han en parkeringsbot på 1 000 kronor för att han stått på en handikapplats.

– Den enda skillnaden från senast jag stod här är den där lilla vita skylten med en pil åt höger mot platsen jag står på. Jag står alltid här innanför linjerna och jag har aldrig fått några böter förut, säger Roy.

Han är väldigt arg på att han fått böter och anser att den bör rivas.

– Jag tycker att det är skamligt och bedrövligt att de skickar ut en novis som inte kan reglerna och inte vet vad det här betyder.

– Jag får betala nu så att det inte går till indrivning. Men sen kommer jag överklaga och kommer aldrig att ge mig, jag kommer gå precis hur långt som helst.

”Men sen kommer jag överklaga och kommer aldrig att ge mig, jag kommer gå precis hur långt som helst.”
Roy Johansson

Här saknas innehåll

Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons