Annons

Rob satsar på chilisås i Rälla

Rob Buckley flyttade för drygt ett år sedan från London till Rälla. Hans företag Pappi´s Chilli Farm startade i november och allt har gått över förväntan.
Rälla • Publicerad 7 februari 2019
Rob Buckley är tacksam över all positiv respons.
Rob Buckley är tacksam över all positiv respons.Foto: Maria Brynielsson

Familjen består av Rob, hans fru och deras två barn. För tillfället är företaget registrerat i Rälla, men förhoppningen är att hitta ett annat ställe att vara på och att det ska vara i närområdet.

Här saknas innehåll

– Vår önskan är att flytta till en gård där vi kan producera de olika produkterna i ett eget kök samt skaffa en större chili odling som ger chans till allmänheten att besöka oss, säger Rob.

Annons

Pappis´s Chilli Farms första produkter är två chilisåser, båda i samma stil. En frisk zingy Jerksås med inspiration från Karibien, en som är medelstark och en extrastark version.

Pappi´s Island Jerk är ett recept som Rob har arbetat fram under 15 års tid.

– Vi kommer utöka vårt förråd med fler ingredienser såsom fler chilisåser och chilirelaterade produkter blanda annat olika oljor, syltor och annat.

Rob Buckley och hans familj flyttade från London till Rälla för att hitta en bra miljö för barnen att växa upp i. Nu stortrivs de. Frun arbetar på Fojo Media Institute i Kalmar och Rob arbetar med företaget hemifrån med stöd av Simon Agmell som även han är bosatt i Rälla.

Hur väcktes intresset för chili?

– Det var på en resa till Mexico för 15 år sedan som vår kärlek för kryddstark mat och chilisåser började. Med livet i London och dess utbud av Jerk-hak, indiska-, mexikanska- och Thairestauranger flödade inspirationen.

Direkt efter flytten till Rälla började paret plantera chiliplantor. Därefter började de framställa chilisås till sig själva, vänner och familj. Det resulterade i positiv feedback och det var därefter tanken på att starta upp ett företag med specialisering på chili kom.

– Vi älskar att äta chili och pratar gärna om det så det kändes som en naturlig övergång och vi är verkligen glada över att vi tog beslutet. Supporten har varit överväldigande, säger Rob.

Såserna är inspirerade av karibisk och jamaikansk matlagning och innehåller bland annat rostad lök, vitlök, lime, ingefära och kanel.

– Såserna kan användas till det mesta. Vi använder det själva ofta tre gånger varje dag, till äggen på frukosten, till smörgåsen vid lunch och till middagen.

Annons

Fireside Brewery i Rälla lånar ut sin köksutrustning så chilisåsen tillagas där och tappas upp på flaskor. Såserna säljs även i restaurangen.

– Företaget startade i december 2018 och hittills har vi kokat cirka 400 flaskor. Innan jul gjordes 115 flaskor med chilisås och de tog slut på tre dagar.

Rob säger att Fireside Brewery har varit ett stort stöd i produktionen.

– Ölandschoklad har gett oss möjligheten att sälja våra såser i deras butik i Färjestaden. Vi sågs nyligen och hade ett långt samtal och när Magnus och Norbert provade såsen så fastnade de direkt så de frågade om det skulle gå att de får sälja den där.

Såserna finns även tillgängliga hos Hantverket i Borgholm, på Ladugård 206 i Vadstena samt via Pappi´s Chilli Farms hemsida.

Rob är tacksam över all positiv respons och säger att den bästa känslan är när han ser någon testa såsen och älskar den direkt. Nu ser han fram emot allt som väntar i framtiden.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons