Annons

Risk för regn och blåst under Skördefesten

Enligt tisdagens prognos ser det blött ut veckan framöver. Största regnvädret ser ut att passera under onsdagen, men vädret kommer att vara fortsatt ostadigt under helgen.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 27 september 2022
Under veckan får man räkna med regn över hela Öland, men det kraftigaste regnet med de största mängderna kommer att vara över södra Öland.
Under veckan får man räkna med regn över hela Öland, men det kraftigaste regnet med de största mängderna kommer att vara över södra Öland.Foto: Michael Ståhl

Veckans väder ser ut att bli aningen ostadigt med varierande regnoväder och blåst. Prognosen gäller framförallt södra delarna av Öland.

De största skurarna ser dock ut att falla dagarna inför Skördefesten. Under onsdagseftermiddagen ska ett större sammanhängande regnområde dra in över ön.

Annons

– Det gäller framförallt södra halvan. Det är lite osäkert hur pass stora mängder det blir. Det kan handla om 50 millimeter regn från onsdagseftermiddagen till torsdag mitt på dagen, innan det börjar mattas av, säger Linnea Rehn Wittskog, meteorolog på SMHI.

Hur stor skulle du säga att chansen är att det blir fint väder framåt helgen?

– Nja, det kommer fortsatt att vara ostadigt. Vi har regn och regnskurar som ska passera under både fredag, lördag och söndag. Natten till söndag har vi ett lite mer sammanhängande regnväder som passerar, då skulle det kunna bli lite kraftigare igen.

– Sen kommer det varvas under perioder. Det är inte säkerligen heldagsregn det handlar om, men det kommer att vara varierande molnighet med gluggar i molntäcket så att solen kan kika fram.

”Det kommer att vara varierande molnighet med gluggar i molntäcket så att solen kan kika fram”
Linnea Rehn Wittskog
Joacim AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons