Annons
Restaurangerna på Öland rustar – Här är 13 satsningar
Branschen har det väldigt tufft under pandemin men många väljer trots det att satsa. Framtidstron är bevisligen stor hos krögarna på Öland och här listar vi de senaste nyheterna.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.Är du redan prenumerant?Logga in
Öland. • Publicerad 3 april 2021 • Uppdaterad 6 maj 2021
Ölands största sommarrestaurang bygger ut: ”Strävar inte efter fler gäster”
Populära krogen öppnar nytt strandnära ställe: ”Bästa läget”
Fastighetsprofilen Annika Backlund, 57, tar över Halltorps gästgiveri och slutför byggnationen av de femton husen på andra sidan vägen.
Tufft år – men Hotell Borgholm satsar och mer är på gång
Den klassiska Borgholmsrestaurangen Pappa Blå satsar på sin uteservering. I början av juni ska de ha betydligt fler vädersäkra sittplatser.
Dzenan Vrana presenterade förra veckan Verandans storsatsning som byter inriktning. Läs om den i länken nedan.
På södra Öland öppnar Håkan Jernelius och Amy Hedlund den nya restaurangen Drottning Öda.
Stora Hamnkontoret har fått nya ägare och gänget från Växjö tänker ta med ett trendigt storstads-koncept till Borgholm.
På skärtorsdagen öppnade den nya restaurangen Rosmarino i Smedjans gamla lokal i Borgholm. De satsar på italienskt.
Yasser Hassan och Annika Persson öppnar snart en ny restaurang och pizzeria i Borgholm.
Strand Hotell öppnar återigen sin restaurang efter att ha renoverat hotellet för flera miljoner kronor.
Robin Jansson och Kristin Granström meddelade redan i slutet av 2020 att de gör en rejäl satsning på Brasseriet i Borgholm, som snart blir ännu större.
Förra månaden meddelade bryggeriet Fireside Brewery den tråkiga nyheten att 2021 blir deras sista år. Men positivt är att nya ägare är på ingång.
Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons