Restaurangen Verandan får nya ägare

Det är paret Dzenan Vrana och Mirela Vrana som har tagit över restaurangen Verandan i Borgholm som nu får namnet Nya Verandan.
BORGHOLM • Publicerad 6 april 2018
Mäklaren Pege Hussfelt är nöjd med affären med paret Dzenan Vrana och Mirela Vrana som är nya ägare till Nya Verandan.
Mäklaren Pege Hussfelt är nöjd med affären med paret Dzenan Vrana och Mirela Vrana som är nya ägare till Nya Verandan.Foto: Alexander Jensen

De tidigare ägarna Ulf Larsson och Eva Richter köpte restaurangen 2014 och tanken var att det skulle bli en långsiktig satsning men de kände nu att de ville varva ner.

– De hade sedan tidigare verksamhet i Ljungby och har drivit den under tiden. De har aldrig kommit från den och med tiden blev det lite långt att pendla till Öland, säger Pege Hussfelt, från FöretagsMäklarna som har sytt ihop affären.

Pege Hussfelt kände till paret Dzenan och Mirela Vrana sedan tidigare och frågade om de var intresserade.

– Jag drev poolbaren förra året med Peter Svedberg men vi har haft funderingar på en egen krog i Borgholm så detta var definitivt intressant.

Vad fick er att slå till?

– Vi ser fina utvecklingsmöjligheter och läget är väldigt bra. Vi kommer att slita för att bygga upp Nya Verandan och skapa ett gott rykte. Målet är att vara en av de omtyckta restaurangerna i Borgholm, säger Dzenan Vrana.

De har varit krögare i Emmaboda sedan 2003 och har bland annat drivit Nöjesrestaurangen och haft cateringverksamhet.

De öppnar Nya Verandan i slutet av maj och i samma veva stänger de verksamheten i Emmaboda.

– Nya Verandan kommer i första hand att vara en sommarkrog men vi hoppas kunna utveckla öppettiderna och säsongen. I år räknar vi med att ha öppet augusti ut och sedan komma tillbaka till skördefesten.

– Sedan slår vi kanske inte igen helt efter säsongen. Vi hoppas kunna komma tillbaka och ha öppet vissa helger med olika evenemang och teman. Vi planerar att fortsätta med cateringverksamheten i Emmaboda under hösten, vintern och våren.

Vad ska ni ha för koncept?

– Det blir ingen fine dining och vi ska inte ha någon snäv inriktning. Vi vill att det ska finnas något för alla, det kommer att vara en bra mix på mat- och drykesutbudet. Alla åldrar ska känna sig välkomna, säger Dzenan Vrana och fortsätter:

– Vi jobbar på menyn och där kommer man kunna se både förändringar och nyheter.

Beskriv din matfilosofi?

– För mig är helheten väldigt viktig och jag utgår från att allting ska hålla hög kvalitet. Det är viktigt med noggrannhet, bra råvaror och bra service. Det får inte vara något slarv.

Kan ni tänka er att driva restaurangen året runt på sikt?

– Det är absolut en möjlighet. Vi får se vad tiden kan utvisa, säger Mirela Vrana.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.