Restaurang väljer att stänga på grund av värmen

Rälla • Publicerad 8 augusti 2018
Daniel Olsson och Jenny Lindell förverkligade sin dröm om en restaurang med inspiration från det amerikanska 1950-talet. Den rätta platsen fann de i Rällapaviljongen.
Daniel Olsson och Jenny Lindell förverkligade sin dröm om en restaurang med inspiration från det amerikanska 1950-talet. Den rätta platsen fann de i Rällapaviljongen.Foto: Carin Svensson

När väderprognoserna visar på varmaste dagen på länge så tog Rällapaviljongens ägare beslut om att stänga. Det har varit många varma dagar att arbeta och Daniel Olsson berättar att de måste se till personalens bästa.

– Både vår personal och kylarna far illa av att arbeta i denna hetta.

När han tittade på hur vädret skulle bli så visade prognosen 36 grader i dag (onsdag).

– Det är dåligt isolerat här i paviljongen så all värme kommer in i lokalen. När vi öppnar och stänger kylarna blir det förhöjd temperatur på maten och vi måste hålla rätt temperatur för att servera bra mat, säger Daniel Olsson.

Det är många som har kommenterat under Rällapaviljongens inlägg på facebook och Daniel säger att det har varit en fin respons.

– Nu får vi se hur varmt det blir i morgon, visar prognoserna lika varmt så får vi nog hålla stängt en dag till.

På lördag är det Park Rock med amerikanen Joel Nunez på utescenen. Det finns inga planer på att evenemanget ska ställas in.

– Då kör vi! Det är kvällstid och då serveras sommarbuffé med kall mat, avslutar Daniel Olsson.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.