GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Restaurang behåller platsen i landets största restaurangguide

White Guide har testat ytterligare en öländsk restaurang som därmed tar plats i årets guide. Den får beröm för sina smakkombinationer.
Djupvik • Publicerad 13 augusti 2021 • Uppdaterad 14 augusti 2021
Restaurangen Elise behåller sin plats i White Guide. (Bilden är från ett annat sammanhang).
Restaurangen Elise behåller sin plats i White Guide. (Bilden är från ett annat sammanhang).
Foto: AsiaVision

White Guide är Sveriges största restaurangguide och numera släpper de sina recensioner löpande under året. Förra veckan skrev Ölandsbladet om öländska restauranger som tar plats i årets guide. Nu står det även klart att restaurangen Elise i Djupvik behåller sin plats från förra året. Elise får klassificeringen ”Rekommenderad”, som är den lägsta.

Trots det är recensionen väldigt positiv där den inleds med att hylla utsikten, då restaurangen bara ligger några hundra meter från strandbrynet och Kalmarsund.

”Det är många crowdpleasers med en del spexiga smakkombinationer, showiga tekniker och influenser från världens alla hörn”

Fakta

Så betyder White Guides klassificeringar

Global Mästarklass – Restauranger där köket presterar strålande egensinnig matlagning på en nivå där de kan mäta sig med de bästa restaurangerna i världen. Helhetsupplevelsen är på mycket hög nivå.

Mästarklass – Restauranger där köket presterar mycket intressant och ofta nyskapande matlagning på högsta restaurangnivå i Sverige. Helhetsupplevelsen är på hög nivå.

Mycket god klass – En mycket god helhetsupplevelse där köket presterar intressant och mycket väl genomförd matlagning.

God klass – En sympatisk helhetsupplevelse där köket presterar en väl genomförd matlagning.

Rekommenderad – En restaurang vi rekommenderar, även om helheten eller maten inte helt motsvarar kraven för God Klass.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.