GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rekordår för populära butiken - hyllar hela staden: ”Vi ölänningar ska vara stolta”

Klädbutikerna Danielsons har aldrig haft ett bättre år än 2021 och detta trots coronapandemin. Men ägaren menar att hela Borgholm har haft ett väldigt starkt år och målar upp en mycket ljus framtid för staden.
Borgholm • Publicerad 5 november 2021 • Uppdaterad 5 november 2021
Henrik Hempel driver de två klädbutikerna Danielsons tillsammans med sin fru Sara Hempel. De ser en väldigt ljus framtid för Borgholm.
Henrik Hempel driver de två klädbutikerna Danielsons tillsammans med sin fru Sara Hempel. De ser en väldigt ljus framtid för Borgholm.
Foto: Alexander jensen

2021 är ett riktigt succéår för klädbutikerna Danielssons, trots coronapandemin som bröt ut våren 2020.

– Vi är tillbaka på banan igen. Men du kan fråga vilken butik som helst i Borgholm, de flesta har haft ett väldigt bra år, säger Henrik Hempel, som driver de två klädbutikerna tillsammans med frun Sara Hempel.

– I mars och april 2020 hade jag en klump i magen varje dag och det kändes tufft men sedan kom sommaren som blev bra och därefter hösten, sedan dess har det varit full fart. Det var ett tufft år för många men vi har gynnats av att vara en turistort där många valde att stanna kvar.

Henrik Hempel pekar på flera aspekter som gjort att butikerna i Borgholm har lyckats så väl trots pandemin.

– Det är många som har valt att stanna i sina stugor och nu under pandemin är det ännu fler ölänningar som har valt att handla lokalt. Det känns verkligen att ölänningarna vill att vi butiker ska vara kvar.

– Jag tror också att vi har gynnats av att smittotalen här har varit förhållandevis låga vilket har gett en trygghet. Jag vet utländska sommarstugeägare som valde att stanna kvar här hela året istället för att åka hem. Det kändes tryggare här.

Hur stor betydelse har fritidshusägarna för kommersen?

– Den är viktig men jag vill också lyfta fram dagsturismen som ökar allt mer. Köpbeteendet har förändrats och många åker hit från fastlandet och stannar hela dagen i Borgholm för att vi har fått ett väldigt bra utbud. Hela staden lever.

– Vi har jättebra restauranger i staden och duktiga affärsinnehavare. Tillsammans lockar vi folk hit som inte sällan stannar hela dagen. Vi ölänningar ska vara stolta över det utbud som finns.

Han ger också en eloge till kommunen.

– Det finns en gemensam vilja att göra Borgholm till en trevlig stad att besöka och det satsas mycket pengar. Exempelvis har Storgatan blivit väldigt trevlig med fina bänkar och blomarrangemang och julbelysningen är jättefin.

Han lyfter också fram satsningen på lekplatserna som han menar är en viktig anledning till att många fler besöker Borgholm.

– De lockar hit familjer och inte sällan flera generationer där exempelvis mormor och morfar eller farmor och farfar också följer med. De börjar dagen med aktiviteter i lekparken, fortsätter till butikerna och avslutar med middag på någon av restaurangerna.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.