Annons

Rättelse: Jägaren som sköt in i hus – ”Ganska mycket liv”

Förra veckan rapporterade Ölandsbladet om att en jägare på Öland missat sitt villebråd och skjutit in i ett hus med människor. Det var inte den enda missen.
– Det måste ha blivit fel på sambandscentralen. Händelsen ägde rum i Mönsterås, säger Thomas Lönnqvist på Ölandspolisen
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Södra Öland/Mönsterås • Publicerad 8 mars 2021
Huset jägaren råkade skjuta mot var i själva verket i Mönsterås.
Huset jägaren råkade skjuta mot var i själva verket i Mönsterås.Foto: Ritter75

Mänskliga faktorn eller ett systemfel? Något oklart – men en rättelse är på sin plats angående förra veckans spektakulära jakthändelse. Nyheten missade målet i dubbel bemärkelse.

– Det har varit ganska mycket liv. Jägare som har hört av sig, varit nyfikna och velat ta del av utredningen men problemet är att det inte hänt här på Öland, säger Thomas Lönnqvist.

Annons

– Det har tydligen blivit fel i sambandscentralen. Jag har inte undersökt närmre ifall det gäller två orter med snarlikt namn.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons