Annons

Rättelse från kyrkan- Domedagen är inte här

En annons från Svenska kyrkan norra Öland har blivit viral efter en felskrivning. I annonsen bjuder Svenska kyrkan in till flera kyrkor på norra Öland med rubriken: ”Söndagen före domedagen”.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 10 november 2023
Felskrivning fick annons till mässor för kyrkor på norra Öland att annonsera jordens undergång på norra Öland.
Felskrivning fick annons till mässor för kyrkor på norra Öland att annonsera jordens undergång på norra Öland.Foto: Svenska kyrkan

Är domedagen nära? I alla fall om man ska tro Norra Öland pastorats senaste månadsaffisch. Där presenteras flera mässor runt om i pastoratet under vinjetten: ”Söndagen före domedagen 19 november”.

Lyckligtvis handlar det om en felskrivning. Det ska istället stå ”Söndagen före domsöndagen 19 november”. Något som pastoratet har förklarat på sin Facebooksida där de bland annat skriver att alla söndagar är väl egentligen före domedagen.

Annons

– Vi fick veta det genom kommentarerna på vår Facebook-sida. Vi har korrekturläst annonsen men ändå blev det fel, säger kommunikatören Anna Fendin Ahlström och fortsätter:

– Det är tråkigt när det blir fel men den här gången blev det ändå lite roligt och samtidigt aktuellt med tanke på allt elände som sker i världen just nu med krig, kriser och katastrofer. Det är nog många som har funderat på vart världen är på väg den senaste tiden.

Felskrivningen har blivit viral och Norra Ölands pastorat har fått många reaktioner via sociala medier. Här är ett urval:

”Bara specifikt för norra Öland. Södra delen tickar väl på som vanligt.”

”Själv är jag dock glad att min stuga får finnas kvar ytterligare en tid innan världsridån går ned. Min båt också.”

”Bäst att lägga in den dagen i kalendern. Vad som helst kan ju hända!”

”Intressant ändå att de har ett program för dagen efter domedagen!”

Norra Ölands pastorat tycker det är kul att det har uppmärksammats.

– Det är många som skrattar. En del har skämtsamt undrat varför just vi har fått den förhandsinformationen och om vi har särskilt goda kontakter. Men vi har också fått reaktionerna om att det var tänkvärt med tanke på läget i världen.

Det finns också kopplingar mellan domedagen och domsöndagen. Då blir vi påminda om döden, att tiden är begränsad men att det finns hopp och möjlighet att göra en nystart.

”Det är många som skrattar”
Anna Fendin Ahlström, Svenska kyrkan norra Ölands pastorat.
Annons

Oskar Almswik

Alexander Jensen

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons