unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Polisen vill ha tips om rånarbilen - de två misstänka släppta

Bilen som rånarna flydde i efter rånet mot Ica i Böda stals i närheten av Båstad för två veckor sedan och hade skyltats med falska tyska nummerplåtar.
En vit Audi RS6, som den på bilden användes av Böda-rånarna. Polisen vill nu ha hjälp med vittnesuppgifter från de som kan ha sett bilen.
En vit Audi RS6, som den på bilden användes av Böda-rånarna. Polisen vill nu ha hjälp med vittnesuppgifter från de som kan ha sett bilen.
Foto: Polisen

Enligt Barometern har de två personer, en man i 60-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern, som misstänks för medhjälp till grovt rån, släppts fria.

– Misstankarna kvarstår, men det fanns inte tillräckliga skäl för häktning, säger åklagare Kjell Janneson till Barometern.

Polisen vill nu att de som kan tänkas ha sett rånarnas bil på Öland ska höra av sig.

Bilen i fråga är en vit Audi RS6 av kombimodell som stals natten mellan 22 och 23, berättar polisens presstalesperson Robert Loeffel för SR Kalmar.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Vi har nyligen identifierat den här bilen som en stulen bil. Och den var vid olyckstillfället tyskregistrerad, det vill säga falskskyltad, säger Loeffel.

– Bilen är en exklusivare Audi RS6. En vit större Audi av kombimodell.

Bilen stals i en ort som heter Förslöv utanför Båstad natten mellan 22 och 23 juli.

Nu efterlyser polisen tips från de som kan ha sett rånarnas bil på Öland innan rånet.

– Vi har anledning att tro att den här bilen kan ha rört sig på Öland under helgen i anslutning till det här rånet.

– Vi är jätteintresserade av att få tips från allmänheten om en vit Audi RS6 kombimodell. Den behöver inte ha haft de tyska skyltarna, det kan de ju ha ändrat.