Annons

Räddningstjänsten höjer beredskapen när brandrisken ökar

För att snabbt kunna beställa mer resurser om en brand inträffar har Räddningstjänsten på Öland ökat bemanningen med ett extra befäl.
Öland • Publicerad 24 juli 2018
Ett extra befäl och i övrigt så hög bemanning som möjligt är situationen för Räddningstjänsten idag med anledning av den stora risken för bränder.
Ett extra befäl och i övrigt så hög bemanning som möjligt är situationen för Räddningstjänsten idag med anledning av den stora risken för bränder.Foto: Arkiv

Hjälp från lantbrukare med vattentankar och helikopter för vattensläckning från luften. Det kan vara hjälp som behövs om det uppstår en markbrand. För att snabbt kunna beställa de resurserna har Räddningstjänsten utökat bemanningen med ett extra befäl, berättar räddningschefen Rutger Thuresson.

– Brandmansstyrkan är heltäckande, och med hjälp av ytterligare ett befäl kan de särskilda åtgärderna tas utan att det påverkar de ordinarie insatserna.

Annons

Han betonar att den personal som har rest för att hjälpa till med bränderna i Gävleborg och Jämtland inte påverkar bemanningen på Öland.

– Det är personer som annars skulle ha varit lediga som har rest och vi har inte skickat med några fordon.

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons