Annons

Pulkatjuvar fångade av kamera – ”Vem gör något sådant?”

På morgonen skulle fyraåriga Noelia ta sin pulka till backen, men pulkan i carporten var borta. Förklaringen fanns i familjens övervakningskamera...
Färjestaden • Publicerad 29 januari 2019
”Någon som sett den här pulkan?” Två hoppade ur ett motorfordon, gick in i carporten och stal fyraåriga Noelia Jacobssons röda pulka och for vidare.
”Någon som sett den här pulkan?” Två hoppade ur ett motorfordon, gick in i carporten och stal fyraåriga Noelia Jacobssons röda pulka och for vidare.

Den perfekta pulkadagen blev inte så perfekt. Fyraåringens röda pulka var puts väck.

– Den dyker väl upp, tänkte jag, det brukar ju vara så. Men vi leta hela dagen utan att hitta pulkan, berättar Noelias pappa Fredrik Jacobsson.

Annons

När han skummade igenom familjens övervakningskamera fick han och dottern förklaringen.

– Klockan 00.40 ser man hur två personer går mot vår carport. En blir kvar utanför och strax kommer den andra ut med pulkan, beskriver Fredrik Jacobsson.

När grannen sedan kunde fylla i händelseförloppet med att denne blivit vittne till hur två personer hoppat ur en bil eller A-traktor vid samma tidpunkt, för att återkomma någon minut senare med en pulka, så klarnade bilden.

– Alltså, det här är inte världens största grej. Men vem gör något sådant? Och varför tar man en pulka? Var uppsåtet något annat?, funderar Fredrik Jacobsson.

Bilderna från övervakningskameran ger inga klara besked.

Någon polisanmälan har det inte blivit.

– Nej, polisen har nog annat att göra. Vi är mest förbryllade. Att någon går ur en bil eller nått klockan 00.40 och stjäl en pulka, säger Fredrik Jacobsson.

Noelia har nu fått en ny pulka - en rosa.

– Förhoppningsvis inte lika stöldbegärlig, ler pappa Fredrik.

Peter BoströmSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons