Annons

Problem på restaurang: Risk för iskall instängning – ”hälsorisker”

Hela säsongen har gått och det är fortfarande oklart om restaurangen fixat farorna.
”Ni har uppgett att restaurangen är stängd för säsongen, därför har vi avslutat ärendet”.
Mörbylånga kommun • Publicerad 4 oktober 2023
Nödsignal vid restaurangens frysrum saknades.
Nödsignal vid restaurangens frysrum saknades.Foto: Rouzes
  1. 1”Ni ska se till så att det förutom lock till fritöserna även finns brandfilt i direkt anslutning till fritöserna”.
  2. 2”Ni ska se till att det finns anordning för ögonspolning i omedelbar närhet av arbetsplatser där det finns risk att få stänk av frätande ämnen i ögonen”.
  3. 3”Ni måste ordna med larmanordning till frysrummet”. Dörrar till kyl- och frysrum ska enkelt kunna öppnas inifrån: ”När instängning innebär en allvarlig hälsorisk, ska det finnas en ljus- och ljudsignalanordning”.
”Dörrar till kyl- och frysrum ska enkelt kunna öppnas inifrån”
Arbetsmiljöverket

Den 22 september skickade restaurangen bilder på åtgärder som gjorts. Men trots att hela sommaren gått så är det inte säkert att farorna är helt fixade.

”Det är svårt att se utifrån fotot om skyddet mot instängning (larmet) i frysen är tillräckligt”, skriver nu Arbetsmiljöverket.

”Ni har uppgett att restaurangen är stängd för säsongen, därför har vi avslutat ärendet. Vi kommer att följa upp åtgärderna under nästa säsong”.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons