Premiär för musiksatsning i solnedgången på alvaret

Under tre kvällar i sommar med start på måndag kommer det att erbjudas musikevenemang i solnedgången på alvaret i Vickleby. Satsningen heter Sunset Sessions och arrangörerna vill bjuda på en häftig upplevelse.
Vickleby • Publicerad 29 juni 2018
Magnus Lundmark och David Lönneborg har skapat Sunset Sessions. Här är de på platsen där konseterna kommer att äga rum.
Magnus Lundmark och David Lönneborg har skapat Sunset Sessions. Här är de på platsen där konseterna kommer att äga rum.Foto: Pressbild

Det är David Lönneborg och Magnus Lundmark som anordnar Sunset Sessions tillsammans med Vickleby Byförening med Johan Åhlund och Gudrun Thielemann i spetsen.

– Vi gör detta för att skapa en häftig och annorlunda upplevelse i världsarvet och hoppas givetvis på att det blir en succé, säger Magnus Lundmark.

Hur kom ni på idén?

– Det var David Lönneborg och Johan Åhlund som pratade om att det hade varit häftigt att göra musikevenemang på alvaret och nyttja världsarvet även med musik. På den vägen är det, säger Magnus Lundmark.

Under tre kvällar med start på måndag kommer det att erbjudas spelningar ute på alvaret i solnedgången.

– Vi vill lyfta fram öländska musiker och det blir inget storslaget pop- eller rockband som spelar. Vi vill hålla det litet och akustiskt i den mån det går. Inga av konstellationerna är fler än två. Det ska vara enkelt och lättillgängligt.

Moonica Mac och Julia Grenmyr gör premiärspelningen. Den förstnämnda är från Dalarna men studerar i Kalmar och den sistnämnda är från Algutsrum.

– Moonica sjunger egna visor och jag får lite Monica Zetterlund-känsla. Det är skört och vackert. Julia tar med sin sång och en pianist och bjuder på vackra visor.

Den 9 juli spelar Wille Blixt och John Leo Carter. Den 16 juli spelar Johan Gustafsson och Marlene Oak.

Platsen för spelningarna ligger 100 meter från Vickleby kyrka där gästerna också parkerar, det är skyltat till platsen.

– Ta med egna filtar eller campingstolar. Vi har ingen entré, gästerna får betala vad de tycker att det är värt. För mer information kan man gå in på vår Facebooksida.

Ser ni det här som en långsiktig satsning?

– Vi kommer att göra en utvärdering efter sommaren. Men vi är öppna för en fortsättning och det hade varit roligt. Tanken är att detta ska vara mobilt så vi kan göra detta på olika platser på Öland. Det är bara att höra av sig om man är intresserad.

Hur känns det nu inför premiären?

– Det ska bli väldigt roligt och vi är jättepeppade.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.