Annons

Polisnatten: Lugnt på Öland – misstänkt inbrottstjuv gripen i Kalmar

Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Publicerad 8 april 2023
Polisbil
Kalmarposten
Polisbil KalmarpostenFoto: Linus Gunnarsson

Det har varit en relativt lugn natt för polisen i länet – och framförallt på Öland.

– Det har genomförts någon fordonskontroll som var utan anmärkning, så det har varit jättelugnt, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisen.

Annons

På fastlandet larmades dock polis, strax efter midnatt, på grund av att en uppringare hade hört glas krossas till en bostad på Värsnäsvägen i Kalmar.

När polis anländer kan de konstatera att fönstret på en altandörr till en bostad är krossat. De ser även att den misstänkta gärningspersonen är kvar på platsen. Han grips misstänkt för försök till stöld.

– Det är en man i 45-årsåldern. De uppgifter jag har är att han är misstänkt för försök till stöld, men eventuellt skadegörelse också. Det kommer nog komma ytterligare någon rubricering, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisens ledningscentral i Malmö.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons