Polisens fynd – var branden anlagd?

Misstanken fanns vid första branden i Skogsby pizzeria. Nu visar undersökningen att även andra branden var anlagd.
– Vi har haft tekniker och brandsökshund där. Fynd man gjort visar att även den här branden var anlagd, säger Ulf Martinsson, förundersökningsledare still Smålandsnytt.
Skogsby • Publicerad 9 oktober 2019
Branden i Skogsby pizzeria, nu har polisens tekniker och brandsökshund varit på platsen.
Branden i Skogsby pizzeria, nu har polisens tekniker och brandsökshund varit på platsen.

Det var natten mellan fredag och lördag som pizzerian i Skogsby brann. Andra gången på några månader. Ölandsbladet skrev då om hur det funnits vittne vid första branden - att en okänd gärningsman misstänks ha tänt eld på platsen. Den förundersökningen har dock lagts ner.

– Det är svårt att säga om det finns någon koppling. Men det är klart att vi har med oss sommarens brand i tanken när vi utreder den här branden, säger Ulf Martinsson förundersökningsledare till Smålandsnytt.

– Vi har haft tekniker och brandsökshund där. Fynd man gjort visar att även den här branden var anlagd. I vanlig ordning är vi så klart också tacksamma för tips från personer som vet saker.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.