Polisen vill ha hjälp: Söker ägare till verktygslåda

Polisen behöver allmänhetens hjälp. Ett beslagtaget gods är märkt med två namn och trots detta har de gått bet på att hitta den rättmätiga ägaren.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 15 januari 2021
Verktygslådan är föredömligt märkt med två namn, trots det hittar inte polisen ägaren. Nu ber de allmänheten om hjälp.
Verktygslådan är föredömligt märkt med två namn, trots det hittar inte polisen ägaren. Nu ber de allmänheten om hjälp.Foto: Polisen

Under fredagsmorgonen lade Polisen ut en efterlysning på sin Facebook-sida om en verktygslåda. Polisen brukar kontinuerligt informera om att det är viktigt att märka sina saker med namn för att det lättare ska kunna identifieras och återlämnas till sin ägare, om sakerna blir stulna.

I det här fallet finns två förnamn på verktygslådan men polisen har gått bet när det gäller sökandet efter ägaren och ber nu allmänheten om hjälp.

– När jag brukar skriva inlägg här så är det ofta för att påminna om vikten av att märka sina verktyg och dokumentera ramnummer på cyklar. Nu sitter vi med ett beslag som ÄR märkt men där vi gått bet på att komma i kontakt med den som gjort märkningarna, skriver Joel Rydh, från Polisen i inlägget, och ber den som känner igen märkningen och verktygslådan att höra av sig till polisen.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.