1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Polisen om rånet: ”Vi behöver mer uppgifter”

Söndagens rån i Borgholm där två maskerade män ska ha avtvingat en man i 20-årsåldern hörlurar och en mobiltelefon är fortfarande ouppklarat.
– Vi behöver mer uppgifter, säger kommissarie Jonas Wahlgren vid krimjouren i Kalmar.
I det här området mellan Ekbacka och Styrmansgatan/Strömgården ska söndagskvällens rån i Borgholm ha ägt rum.
Foto: Michael Ståhl

Det var vid 22.20-tiden i söndags polisen larmades om ett knivrån i Borgholm. Brottsoffret - en man i 20-årsåldern - berättade att han blivit rånad av två maskerade män och att en av dem varit beväpnad med någon form av kniv.

Gärningsmännen beskrevs som två helt maskerade yngre personer som sedan sprang från platsen.

Den exakta platsen för rånet var samtidigt något oklar, den första uppgiften polisen hade att jobba med var någonstans utanför Ekbacka för att sedan ändras till Markgatan bakom ICA.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Det kan bli så i upprört tillstånd. Men nu har vi pratat med målsägaren igen och han har fått peka ut platsen för rånet på karta, säger kommissarie Jonas Wahlgren vid krimjouren i Kalmar och fortsätter:

– Platsen är skogsdungen vid Styrmansgatan 22.

Skogsdungen och grönområdet mellan Ekbacka och Styrmansgatan/Strömgården?

– I det området, ja.

Vad händer i utredningen?

– Den pågår och vi följer upp de uppgifter vi har. Men vi behöver mer uppgifter och tar tacksamt emot tips kring händelsen. Rånet ägde alltså rum vid 21.50-tiden i området runt Styrmansgatan 22 och vi är intresserade av iakttagelser strax innan tidpunkten, vid tidpunkten samt strax efter.

Polisens tipstelefon är 114 14.