GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polisen om midsommar: Ett uppdämt behov av att festa

Redan på torsdagen greps en person misstänkt för rattfylleri, ringa narkotikabrott och olovlig körning. Sen fortsatte helgen med övervägande misshandelsfall.
– Trots att man haft mycket att göra så är vi nöjda över insatsen under midsommarhelgen, säger Thomas Lönnqvist, inspektör polisen i Borgholm.
Öland • Publicerad 27 juni 2021 • Uppdaterad 28 juni 2021
Thomas Lönnqvist, inspektör polisen i Borgholm, är nöjd över helgens insatser.
Thomas Lönnqvist, inspektör polisen i Borgholm, är nöjd över helgens insatser.Foto: Mikael Jansson

Misshandel, rattfylleri, narkotikabrott och hot mot tjänsteman. Det är några av de brottsmisstankar som finns efter midsommarhelgen på Öland. Det som framförallt sticker ut i statistiken från midsommarhelgen är antalet anmälda stöldbrott som endast är någon enstaka.

– Det kan såklart tillkomma fler när människor kommer hem, men det är otroligt glädjande, säger Thomas Lönnqvist, inspektör polisen i Borgholm.

Polisens insats under midsommarhelgen inleddes i torsdags och redan strax innan 17 greps en person misstänkt för rattfylleri, ringa narkotikabrott och olovlig körning. Sen fortsatte händelserna under hela helgen. Cirka 90 procent av alla händelser på ön har skett i Borgholms kommun, och sammanfattningsvis har 25 anmälda brott kommit in, varav 14 anmälningar om misshandel. Ett flertal gärningspersoner har gripits och 26 personer har omhändertagits enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB.

Polisen ser också en stor avsaknad av respekt för den pågående pandemin, framförallt bland ungdomar.

– I Köpingsvik arrangerades en fest med upp emot 200 personer som festade tätt och det ledde också till bråk, säger Thomas Lönnqvist och fortsätter:

– Det har varit mycket fester och vi ser ett uppdämt behov av att festa.

Trots att polisen under helgen haft väldigt mycket att göra är man nöjd med helgens insatser under midsommarhelgen och man passar samtidigt på att hylla campingplatsernas ordningsvakter.

– Ordningsvakterna ska ha en stor eloge för gott samarbete med polisen, säger Thomas Lönnqvist.

Mikael JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.