Annons

Polisen: ”Hur tänkte ni - som försökte trycka er förbi en snedställd polisbil med blåljus som spärrade av vägbanan?”

Polisen riktar skarp kritik mot hur polis och räddningspersonal utsattes i samband med ett räddningsärende på Ölandsbron.
Ölandsbron • Publicerad 11 december 2019
”Varken vi eller räddningstjänsten spärrar av en väg om vi inte anser att det finns behov av det”, skriver ingripandepolisen Patrik efter tisdagseftermiddagens räddningsarbete på Ölandsbron.
”Varken vi eller räddningstjänsten spärrar av en väg om vi inte anser att det finns behov av det”, skriver ingripandepolisen Patrik efter tisdagseftermiddagens räddningsarbete på Ölandsbron.Foto: Staffan Lindbom

Under tisdagseftermiddagen pågick ett räddningsarbete på och i anslutning till Ölandsbron. Det rörde sig om ett misstänkt drunkningstillbud i Kalmarsund.

I samband med detta så tvingades polisen stänga Ölandsbron under dryga timmen. Från polisens sida vill man sända en eloge till de som respekterade polis och räddningspersonal under räddningsarbetet.

Annons

Men ingripandepolisen Patrik skrev under onsdagsförmiddagen ett uppmärksammat facebooksinlägg om hur några trafikanter totalt ignorerade blåljuspersonalens arbete.

Såhär skriver han om de som det ”fanns mer att önska från”:

* Du som inte förstod att man saktar ned när räddningsfordon med blåljus står uppställda.

* Du som var nära att köra på reflexklädd räddningspersonal på plats.

* Du som försökte trycka er förbi en snedställd polisbil med blåljus som spärrade av vägbanan för att ge er en möjlighet att inte sitta fast i kö på obestämmd tid.

* Du som frågade hur f.. n vi tänkte ni.

* Ni som på ett antal olika sätt uppgav att ni borde släppas fram för ni "skall bara".

– Varken vi eller räddningstjänsten spärrar av en väg om vi inte anser att det finns behov av det, vi gör det för er och vår säkerhet, för att det inte skall ske olyckor och för att vi så snabbt som möjligt skall få trafiken att flyta igen, skriver ingripandepolisen.

Peter BoströmSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons