Plus 47 miljoner i Mörbylånga kommun – ”Ger tydligt svar på tal”

Vid en presskonferens på tisdagseftermiddagen presenterade Mörbylånga kommun det preliminära bokslutet för 2018 och det visar på 47 miljoner kronor plus.
MÖRBYLÅNGA • Publicerad 5 februari 2019
Målet för året var ett plusresultat på nio miljoner kronor. Resultatet blev fem gånger mer än budgeterat.
Målet för året var ett plusresultat på nio miljoner kronor. Resultatet blev fem gånger mer än budgeterat.Foto: ARKIV

Målet för året var ett plusresultat på nio miljoner kronor. Resultatet blev fem gånger mer än budgeterat. I ett mejl till Ölandsbladet kommenterar oppositionsrådet Henrik Yngvesson siffrorna:

– Under hela den förra mandatperioden kritiserade Socialdemokraterna den moderatledda majoriteten för att inte ha ordning i den kommunala ekonomin. Årsbokslutet ger tydligt svar på tal. Vi har tillsammans med kommunens all personal kämpat för att skapa hållbara ekonomiska förutsättningar. Det vi nu ser är att detta arbete har burit frukt, att överväganden, prioriteringar och beslut nu slår igenom med resultatet att den kommunala ekonomin är i mycket gott skick, skriver han och fortsätter:

– Till den nya majoriteten säger vi: Varsågoda att slå er ner vid det dukade bordet!

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.