unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Plus 47 miljoner i Mörbylånga kommun – ”Ger tydligt svar på tal”

Vid en presskonferens på tisdagseftermiddagen presenterade Mörbylånga kommun det preliminära bokslutet för 2018 och det visar på 47 miljoner kronor plus.
Målet för året var ett plusresultat på nio miljoner kronor. Resultatet blev fem gånger mer än budgeterat.
Målet för året var ett plusresultat på nio miljoner kronor. Resultatet blev fem gånger mer än budgeterat.
Foto: ARKIV

Målet för året var ett plusresultat på nio miljoner kronor. Resultatet blev fem gånger mer än budgeterat. I ett mejl till Ölandsbladet kommenterar oppositionsrådet Henrik Yngvesson siffrorna:

– Under hela den förra mandatperioden kritiserade Socialdemokraterna den moderatledda majoriteten för att inte ha ordning i den kommunala ekonomin. Årsbokslutet ger tydligt svar på tal. Vi har tillsammans med kommunens all personal kämpat för att skapa hållbara ekonomiska förutsättningar. Det vi nu ser är att detta arbete har burit frukt, att överväganden, prioriteringar och beslut nu slår igenom med resultatet att den kommunala ekonomin är i mycket gott skick, skriver han och fortsätter:

– Till den nya majoriteten säger vi: Varsågoda att slå er ner vid det dukade bordet!

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)