unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Plus 47 miljoner i Mörbylånga kommun – ”Ger tydligt svar på tal”

Vid en presskonferens på tisdagseftermiddagen presenterade Mörbylånga kommun det preliminära bokslutet för 2018 och det visar på 47 miljoner kronor plus.
Målet för året var ett plusresultat på nio miljoner kronor. Resultatet blev fem gånger mer än budgeterat.
Målet för året var ett plusresultat på nio miljoner kronor. Resultatet blev fem gånger mer än budgeterat.
Foto: ARKIV

Målet för året var ett plusresultat på nio miljoner kronor. Resultatet blev fem gånger mer än budgeterat. I ett mejl till Ölandsbladet kommenterar oppositionsrådet Henrik Yngvesson siffrorna:

– Under hela den förra mandatperioden kritiserade Socialdemokraterna den moderatledda majoriteten för att inte ha ordning i den kommunala ekonomin. Årsbokslutet ger tydligt svar på tal. Vi har tillsammans med kommunens all personal kämpat för att skapa hållbara ekonomiska förutsättningar. Det vi nu ser är att detta arbete har burit frukt, att överväganden, prioriteringar och beslut nu slår igenom med resultatet att den kommunala ekonomin är i mycket gott skick, skriver han och fortsätter:

– Till den nya majoriteten säger vi: Varsågoda att slå er ner vid det dukade bordet!

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Läs mer

Brf Badvakten i Borgholm – byggstarten kan anas.

Öland

Rekordlägenheten såld - då är de i mål: ”Bra bit på väg”

Sexton sålda, åtta reserverade – Borgholms exklusivaste byggprojekt med hyresrätter där de största och översta gräver runt åtta miljoner hål i plånboken närmar sig startbeslut.

Campings ägare Anders Jonsson pekar ut platsen där de nya stugorna ska byggas.

Öland

Klart: Då tas första spadtaget på omtvistad stugby

Det har tagit sin tid med nekanden och överklaganden. Men nu ska det första spadtaget på Kapelludden AB:s stugby tas.

Magnus Lagerlöf, Peter Sandwall, Maria Jansén och Örjan Molander med flera träffades på onsdagen för komma närmare en lösning i frågan om ett öländskt historiskt museum.

Öland

Historiskt museum på Öland: ”Ett stort steg på vägen”

Ett historiskt öländskt museum skulle kunna stå färdigt i Ekerum våren 2024. På onsdagen träffades inblandade intressenter för att diskutera förutsättningarna.

P17-landslaget kommer till Öland, bilden är från en match 2012 mot Slovakien.

Sport

Klart: Hit kommer fotbollslandslaget

"Hemlig ort” – nu vet vi: ”Klart de väljer Sveriges bästa träningsanläggning för fotboll!”

Lektor Ludvig Papmehl-Dufay leder studentgrävningarna i Gamla Skogsby och Lina Drott (i mitten) ansvarar för kommunikation och information.

Öland

Spännande – hur stort är järnåldershuset?

När Linnéuniversitetet började med utgrävningarna vid järnåldersgården i Gamla Skogsby för ett år sedan trodde man att det var en byggnad på 8x8 meter. Nu har man fått andra besked.

Höstmys i Borgholm

Öland

Höstmys i Borgholm

Ett höstpyntat Borgholm med halmbalar och pumpor och lite musik i gathörnen är vad som väntar den som är där den sista helgen i september.