Annons

Peter Boström: Därför vinner Öland på att ÖB och Barran inleder samarbete!

Mediesamhället förändras och Ölandsbladet är inget undantag. Idag är jag dock lättad att tidningen säkrar sin viktiga nyhetsroll för ölänningarna.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Publicerad 17 november 2023 • Uppdaterad 17 november 2023
Ölandsbron kom 1972. Nu blir det en till bro, mellan Ölandsbladet och Barometern, beskriver Ölandsbladets chefredaktör.
Ölandsbron kom 1972. Nu blir det en till bro, mellan Ölandsbladet och Barometern, beskriver Ölandsbladets chefredaktör.

Gota-koncernen där Ölandsbladet ingår har en tuff tid bakom sig. Inflationen, oron i världen - det är sådant som starkt påverkat annonsmarknaden för Gotas titlar i olika omfattning. Det här har också Ölandsbladet fått känna av.

Glädjande nog har den så kallade läsaraffären gått väldigt bra för Ölandsbladet. Jämfört med november 2022 så har Ölandsbladet idag nästan 700 fler prenumeranter, vilket är närmast chockerande bra siffror i den svenska tidningsvärlden.

Annons

Framför allt har Ölands lokaltidning under hösten passerat snittsiffror på över 300 000 sidvisningar i veckan med våra digitala nyheter. Ölandsbladet har aldrig varit i närheten av att ha så många läsare.

Men för att kunna möta de framtida utmaningarna som medieutvecklingen kräver så behöver Ölandsbladet ta armkrok med våra Gota-kollegor på fastlandet.

Kortfattat blir det såhär:

Ölandsbladet fortsätter sköta nyhetsbevakningen på Öland med våra reportrar. Vad som också adderas är att vi får så kallad deskbevakning av olyckor, larm och bränder under kvällar och helger, som sköts av Barometern. Vi erhåller genom fastlandet stöttning i tv-produktioner på ön.

I gengäld blir Ölandsbladet leverantörer av Ölandsnyheter som också publiceras i Barometern. Inte alla, men några.

”Ölandsbladet är viktigt, men Öland är faktiskt ännu viktigare.”
Peter Boström

Man kan tycka vad man vill om det. Jag väljer att se det såhär:

Ölandsbladet är viktigt, men Öland är faktiskt ännu viktigare. Vi på Ölandsbladet kan öländska nyheter som ingen annan. Det är så viktigt att det finns en representant som förmedlar nyheter från Öland i det svenska mediebruset.

Att våra artiklar blir lästa är nummer ett, var de läses är nummer två.

Men de där som idag läser båda tidningarna, behövs det i framtiden? Jo, vi kompletterar varandra. Barometern kommer fortsätta att göra nedslag och grävjobb på Öland, samt komplettera med öländsk bevakning kring kultur/nöje och sport.

Ölandsbladet kommer att se ut precis som vanligt, med lite ökad evenemangs-bevakning om helgerna och dessutom förstärkning kring snabba händelsenyheter kvällar och helger. Och så tv från Öland på det.

Fortsätt häng med i våra spalter så får du se!

Peter BoströmSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons