Pelargonien: ”Man känner sig upplyft och stolt”

Vinnarna av ”Sollidens pris”, Kersti Liss Nadjalin och jOhan Andersson (jo, det stavas med litet j och stort O, reds anm.), gladdes förstås mycket åt sitt pris.
Borgholm • Publicerad 11 augusti 2018
Drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf delar ut ”Sollidens pris” till Kersti Liss Nadjalin och jOhan Andersson, Pelargonien.
Drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf delar ut ”Sollidens pris” till Kersti Liss Nadjalin och jOhan Andersson, Pelargonien.Foto: Carin Svensson

– Det är jätteroligt, man känner sig upplyft och stolt, säger Kersti.

De konstaterar att de kände sig utvalda redan genom att få bli en av de fyra som fick delta i årets ”Idéträdgårdar” och när de var färdiga med sin kände de sig väldigt nöjda.

– Ju närmare vi kom nu så blev vi ju mer och mer nervösa och det var väldigt spännande, säger Kersti.

När de plockar ner sin trädgård, när utställningen är slut den 31 augusti, kommer de att auktionera ut den pergola som omgivit deras odlingar. Pengarna de får in för den kommer de att skänka till välgörande ändamål.

– Men vi har inte bestämt vad än, säger de.

Carin SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.