Annons

PARTY: Borgholm får en ny nattklubb – ”Fullt ställ hela sommaren”

Borgholm blir inte utan nattklubb, vilket var farhågan efter Strand Hotells besked om att Sommarstrand går i graven.
Riff är namnet på klubben som i sommar öppnar upp i lokalerna som senast rymde Borgholm 11:2 – och det är två bröder och deras respektive som ska få fart på festen.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 21 mars 2022 • Uppdaterad 19 april 2022
Riff, Borgholms nya nattklubb, ska drivas av Johan Ericsson, Mimmi Amberntsson, Mats Ericsson och Kajsa Kramsjö.
Riff, Borgholms nya nattklubb, ska drivas av Johan Ericsson, Mimmi Amberntsson, Mats Ericsson och Kajsa Kramsjö.Foto: Anders Almgren

Några dagar efter nyheten om att Sommarstrand inte gör comeback i sommar, sa Ulf Olsson till Ölandsbladet att han och hustrun Ann inte hunnit fundera på om de skulle dra igång nattklubben Borgholm 11:2 igen. Nöjesstället i Harrys gamla lokaler vid busstationen hade på grund av pandemin varit stängt sedan februari 2020.

Sedan dess har mycket hänt. Många har hört av sig, både för att pusha Ulf och Ann att dra igång verksamheten – men även för att uttrycka intresse av att ta över.

"Jag och Ann älskar ju att hålla på med sånt här, men vi hinner inte och vi tror det här gänget kommer göra det bra”, säger Ulf Olsson.
"Jag och Ann älskar ju att hålla på med sånt här, men vi hinner inte och vi tror det här gänget kommer göra det bra”, säger Ulf Olsson.Foto: Simon Karlsson
Annons

– Jag har mer åtaganden med olika bilträffar, och Anns restaurang Himlagott har vuxit till sig, så vi känner att vi inte har tid med det här, säger Ulf Olsson på måndagen till Ölandsbladet och fortsätter:

– Och så plötsligt dök det upp folk som är i branschen, som har en gedigen kunskap och intresse av att driva det här vidare, och jag blev så glad. Det här tror jag på, jag tror de kommer göra det bra.

Gänget som har tagit över verksamheten från Ulf och Ann, och skrivit hyreskontrakt med fastighetsägaren Arne Petersson, är ett gäng från Kopparberg; Bröderna Johan och Mats Ericsson, Johans sambo Kajsa Kramsjö och Mats hustru Mimmi Amberntsson. Johan och Kajsa flyttar inom kort hit för att få allt i ordning och sedan vara driftansvariga

Tillsammans driver de idag krogen John Scott's i Kopparberg – en konceptkedja som ägs av just Kopparbergs bryggeri – samt Riff i Lindesberg. Fokus ligger på nattklubbsverksamhet och livemusik.

– Och det tar vi med oss när vi öppnar Riff Borgholm, berättar Johan Ericsson entusiastiskt.

Riff Borgholm, ny nattklubb sommaren 2022.
Riff Borgholm, ny nattklubb sommaren 2022.Foto: Pressbild

– Vi har haft Öland i bakhuvudet i flera år när vi funderat på nya ställen att etablera oss. När nyheten om att Sommarstrand läggs ned så började vi leta lokal direkt, och kom snabbt fram till att det bara fanns en.

Kontakt togs med Ulf Olsson och snart var man överens. I sommar utlovas rejält partytryck.

– Vi kommer att gasa på med after beach i tre-fyra veckor under högsäsong, bygga om hela uteserveringen och smälla upp en stor scen där det blir livemusik med band. Vi kommer även ha en food truck på uteserveringen och vill få till lite känslan av ett festivalområde.

– Nattklubben blir en klassisk rejäl sådan, med det senaste inom ljud och ljus – och alltid dj. Det kommer bli en del konserter också, några välbekanta namn kommer att ploppa upp, men vi kan inte avslöja något om det riktigt än.

Är Riff en ren sommarsatsning, eller kommer ni ha öppet övriga året också?

Annons

– Nu satsar vi först på sommaren, på after beach och nattklubb. Men till hösten tänker vi ha öppet under skördefesten och arrangera spelningar vid utvalda datum. Vi har en plan för att jobba långsiktigt.

Nu är man i full gång med att leta barpersonal, och anställer gärna lokalt folk.

Smygpremiär blir det den 21 maj, under cruisingen. Stor öppning blir det till midsommar.

– Det känns skitkul att vi får den här chansen att komma till Öland och förhoppningsvis fylla ett behov. Vi tar med oss god stämning och lovar fullt ställ hela sommaren!

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons