Annons

Parkslide: Massor av nya tips – här breder ökända växten ut sig

Massor av varningar för parkslide från Ölandsbladets läsare. Från bland annat Borgholm, Färjestaden, Böda, längs 136:an, vid ICA-butiken och några badplatser.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 9 november 2021 • Uppdaterad 11 november 2021
Parkslide på Öland.
Parkslide på Öland.Foto: Liz Leyden, Artportalen

Ölandsbladet har tidigare rapporterat om allt fler rapporter från Öland gällande den invasiva arten. Var den trivs bäst, vad man ska göra och framför allt hur man absolut inte ska agera ifall man par problem med Parkslide.

Samtidigt har vi efterfrågat tips på ställen där den finns, och fått massvis av mejl. Ett flertal av ställena finns ännu inte med på artportalens hemsida där de kartlagt 104 fynd från Öland i skrivande stund.

Annons

Nu har vi sammanställt listan från Ölandsbladets läsare:

”Det växer mycket parkslide längs 136:an i Borgholm, mellan bilbesiktningen och rondellen. Det finns ett brunt högt plank på höger sida (om du kör norrut), och där växer massor. Det kapades ner i våras men nu är det högt igen.”

”Mellan trafikljusen och rondellen i Borgholm finns det Parkslide utanför en fastighet och vid cykelvägen in till Karlshöjd

”På två ställen i Borgholm. Mellan ställplatsen och piren i hamnen och vid ett plank mellan trafikljusen och rondellen.”

”Finns parkslide i Vedborm i en fastighet också. Nära en väg där det riskeras att spridas.”

"I Sjöstugeområdet (utkanten av Borgholm) finns väldigt mycket Parkslide. Detta är ett problem för oss då det växer in på våran tomt. Dessutom så finns det ett stort antal parkslide vid våra brevlådor.”

”Finns Parkslide vid strandkanten på Sjöstugeudden och allmänningen i Dovreviken

”Parkslide finns bland annat vid parkeringen vid Ica Köpingsvik, österut. Finns även i Borgholm mellan södra och norra infarten längs med cykelvägen.”

”Sedan flera år växer det många parkslideplantor vid Bjärbybadet. De växer längst österut på vägkanten alldeles innan tallskogen på vänster sida, tror alla växer öster om infarten till parkeringen.”

”Vill bara anmäla att det växer parkslide på Ekbacka i Borgholm. Finns på minst fyra ställen”

Annons

”Det finns Parkslide på vänster sida av vägen ned mot stora bryggan i Köpingsvik (Sinus bar) vid de nybyggda husen! Extra illa att det finns så nära husen!”

”Jag har hur mycket som helst på Sandbybadets camping i Löttorp

”Gråteksvägen i Böda, fullt med parkslide i en häck"

”Parkslide växer på Däck-Roys gamla tomt

”Kanske fler som sagt om detta, men nere vid Träffpunkten (Färjestaden) finns det riktigt mycket Parkslide. Längs parkeringen mot Preemmacken. Förmodligen kommit dit med schaktmassor tänker jag…”

”På Högsrums bygata finns ett stort buskage med parkslide.”

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons