GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Öppnar för restaurang på Kalmarsund VIII - ”Christoffer är väldigt sugen på färjan”

En restaurang på Kalmarfärjan Kalmarsund VIII? Ja, kanske om ägarfamiljen Paradis får bestämma.
– Christoffer Johansson på Hotell Borgholm är väldigt sugen på färjan. Men samtidigt har han väldigt mycket att göra, säger Eva Paradis.
Färjestaden • Publicerad 9 november 2021 • Uppdaterad 11 november 2021
Kan stjärnkrögaren Christoffer Johansson starta restaurang på Kalmarsund VIII? Kanske ett långskott, men Hotell Borgholms ägare gillar båten.
Kan stjärnkrögaren Christoffer Johansson starta restaurang på Kalmarsund VIII? Kanske ett långskott, men Hotell Borgholms ägare gillar båten.

Olof Paradis ”snubblade” för ett antal år sedan över en av de gamla Kalmarsundsfärjorna i Kroatien. Han köpte färjan Kalmarsund VIII och den ligger sedan många år på sin rätta plats i Färjestadens hamn efter att ha renoverats på ett varv i Kroatien.

Under bildäck på färjan finns ett användbart kök som då och då använts till diverse fester och krogverksamhet.

Men kanske kan det bli en restaurang ombord på den gamla färjan. Tankarna finns hos ägarfamiljen Paradis.

– Det behövs en eldsjäl som driver projektet, som ser möjligheterna och kan ta vara på det. Vi är ju över 70 nu och kan ju vara med lite, Olof kan ju mycket om färjan om vad man kan göra där. Det finns massor av potential, säger Eva Paradis.

Familjen Paradis hoppas att det kan bli en restaurang på färjan Kalmarsund VIII.
Familjen Paradis hoppas att det kan bli en restaurang på färjan Kalmarsund VIII.
Foto: Andreas Yngvesson

– Vi har ju haft krog ombord på färjan så vi vet hur det fungerar. Men man kan hitta på annat med till exempel musik, den framtiden finns ju på Öland och i Färjestaden. Varför ska det inte fortsätta med den som kan den biten, säger Olof Paradis.

”Christoffer är väldigt sugen på färjan, men han har väldigt mycket att göra där uppe.”
Eva Paradis

Ett namn som diskuterats är Christoffer Johansson som driver Hotell Borgholm och som nyligen fått en Michelinstjärna.

– Christoffer och hans team var på färjan och hade personalfest uppe i salongen. De tyckte det var härligt och Christoffer är väldigt sugen på färjan, men han har väldigt mycket att göra där uppe, säger Eva Paradis.

Kanske en restaurang på sommaren i alla fall tänker Hannah Paradis.

– På sommaren skulle färjan kunna fungera som restaurang. Och sen när det är lite lugnare skulle man kunna hyra den för egna fester, så har det ju varit lite innan. Det behövs någon som kan laga mat och har kopplingen till havet. Och vi vill ju att den ska finnas här i Färjestaden, säger hon.

Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.