1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Opinion Live bemöter kritiken från lantbrukarna

Opinion Live är ett debattprogram. Vi försöker hitta ämnen som är angelägna och deltagare med vitt skilda åsikter. Vi vill att människor ska mötas, argumenten flyga, och det kanske viktigaste - att politiker ska få bemöta dem som berörs av deras politik.
Foto: Michael Ståhl

Torsdagens program sändes i kölvattnet av den varma och torra sommaren. Och få ställen kändes bättre att sända från än Borgholm. Vi ville att bönder som drabbats av torkan skulle få uttrycka sin frustration, och rikta sina frågor direkt till politikerna i studion.

Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Om alla tycker snarlikt kanske det blir ett samtal? Men vårt uppdrag är att ge en debatt, och då kan alla inte tycka likadant. De uppfattningar som Fredrik Segerfeldt och Petra Cavini har delas av många i Sverige. Och vi tycker att lantbrukarna på Öland gav dem en bra match.

Eftersom vi är ett aktualitetsprogram så bestäms ofta deltagare och ämnen nära inpå sändning. Men i det här fallet så fick de som skulle delta i programmet redan i måndags reda på vilka som skulle vara med i debatten. Men vi både förstår och respekterar att det är svårt, kanske till och med provocerande, att möta människor som ifrågasätter det man själv kämpar för. Det man vigt sitt liv åt.

Hade ljudet på torget fungerat bättre hade kanske några av lantbrukarna i publiken velat stiga fram och ta den mick som fanns tillgänglig. Då hade vi direkt i sändning fått höra frustrationen, ilskan och de sakliga argument som fanns hos många av dem på torget. Och ingen hade varit lyckligare än vi.

Jorun Collin

Projektledare Opinion Live

Maria Blanco

Redaktör Opinion Live

Läs mer

Sport

Degis föll tungt i comebacken

”Det trodde jag aldrig”

Sport

Slut: Tung comeback på Alunvallen

SSG gästade Degerhamn i den sista ÖM-kvarten.

Öland

Dieselstöld på camping

Trots stark diesellukt sa de två personerna att de inte visste något alls om den diesel som ordningsvakterna på campingen nyss sett slangas ur en traktorgrävare.

Sport

Nationaldagen i Haga Park höll världsklass

Flera svenskar placerar sig på världsrankinglista

Kultur

Utställning i Näsby konsthall

Under veckan visar Sonia Witwitzka konst i Näsby konsthall.

Öland

Färjestaden: Polisen vill ha tips om branden

Nu efterlyser polisen tips från allmänheten, om någon sett eller hört något som kan sättas i samband med branden.