unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Opinion Live bemöter kritiken från lantbrukarna

Opinion Live är ett debattprogram. Vi försöker hitta ämnen som är angelägna och deltagare med vitt skilda åsikter. Vi vill att människor ska mötas, argumenten flyga, och det kanske viktigaste - att politiker ska få bemöta dem som berörs av deras politik.
Foto: Michael Ståhl
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Torsdagens program sändes i kölvattnet av den varma och torra sommaren. Och få ställen kändes bättre att sända från än Borgholm. Vi ville att bönder som drabbats av torkan skulle få uttrycka sin frustration, och rikta sina frågor direkt till politikerna i studion.

Om alla tycker snarlikt kanske det blir ett samtal? Men vårt uppdrag är att ge en debatt, och då kan alla inte tycka likadant. De uppfattningar som Fredrik Segerfeldt och Petra Cavini har delas av många i Sverige. Och vi tycker att lantbrukarna på Öland gav dem en bra match.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Eftersom vi är ett aktualitetsprogram så bestäms ofta deltagare och ämnen nära inpå sändning. Men i det här fallet så fick de som skulle delta i programmet redan i måndags reda på vilka som skulle vara med i debatten. Men vi både förstår och respekterar att det är svårt, kanske till och med provocerande, att möta människor som ifrågasätter det man själv kämpar för. Det man vigt sitt liv åt.

Hade ljudet på torget fungerat bättre hade kanske några av lantbrukarna i publiken velat stiga fram och ta den mick som fanns tillgänglig. Då hade vi direkt i sändning fått höra frustrationen, ilskan och de sakliga argument som fanns hos många av dem på torget. Och ingen hade varit lyckligare än vi.

Jorun Collin

Projektledare Opinion Live

Maria Blanco

Redaktör Opinion Live

Läs mer

Brf Badvakten i Borgholm – byggstarten kan anas.

Öland

Rekordlägenheten såld - då är de i mål: ”Bra bit på väg”

Sexton sålda, åtta reserverade – Borgholms exklusivaste byggprojekt med hyresrätter där de största och översta gräver runt åtta miljoner hål i plånboken närmar sig startbeslut.

Campings ägare Anders Jonsson pekar ut platsen där de nya stugorna ska byggas.

Öland

Klart: Då tas första spadtaget på omtvistad stugby

Det har tagit sin tid med nekanden och överklaganden. Men nu ska det första spadtaget på Kapelludden AB:s stugby tas.

Magnus Lagerlöf, Peter Sandwall, Maria Jansén och Örjan Molander med flera träffades på onsdagen för komma närmare en lösning i frågan om ett öländskt historiskt museum.

Öland

Historiskt museum på Öland: ”Ett stort steg på vägen”

Ett historiskt öländskt museum skulle kunna stå färdigt i Ekerum våren 2024. På onsdagen träffades inblandade intressenter för att diskutera förutsättningarna.

P17-landslaget kommer till Öland, bilden är från en match 2012 mot Slovakien.

Sport

Klart: Hit kommer fotbollslandslaget

"Hemlig ort” – nu vet vi: ”Klart de väljer Sveriges bästa träningsanläggning för fotboll!”

Lektor Ludvig Papmehl-Dufay leder studentgrävningarna i Gamla Skogsby och Lina Drott (i mitten) ansvarar för kommunikation och information.

Öland

Spännande – hur stort är järnåldershuset?

När Linnéuniversitetet började med utgrävningarna vid järnåldersgården i Gamla Skogsby för ett år sedan trodde man att det var en byggnad på 8x8 meter. Nu har man fått andra besked.

Höstmys i Borgholm

Öland

Höstmys i Borgholm

Ett höstpyntat Borgholm med halmbalar och pumpor och lite musik i gathörnen är vad som väntar den som är där den sista helgen i september.