GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ölänning vann 10 miljoner kronor: Det ska han göra med vinsten – ”Jag bara skakade”

Ölänningen satsade tio kronor och vann 10 miljoner kronor. Nu berättar han om den hissnande vinsten.
Öland • Publicerad 21 september 2022
Nu berättar mannen om planerna för framtiden.
Nu berättar mannen om planerna för framtiden.Foto: Riksbanken, Svenska spel

Lördagen blev en riktig lyckodag för Färjestadsbon som är i 50-årsåldern då han lyckades få alla rätt på tilläggsspelet Joker.

─ Det var både glädje och chock, säger mannen i ett pressmeddelande från Svenska Spel och fortsätter:

─ Mitt hjärta pumpade så hårt när jag insåg att jag hade vunnit, sen skakade hela jag när jag skulle visa för min fru. Det var både glädje och chock den kvällen så det blev inte många timmars sömn efter det, berättar mannen glatt.

Mannen väljer olika nummer på sina rader inför varje dragning. Med 10 satsade kronor blev den slumpmässigt valda raden värd tio miljoner kronor.

─ Jag har inga speciella planer för vinsten än. Men jag vill gärna ge barnen en slant och ta tjänstledigt från jobbet så jag kan vara lite ledig, säger mannen och tillägger:

─ Vinsten betyder hur mycket som helst givetvis. Den kommer säkra mina barns framtid.

Vinstutbetalningen sker i samband med ett bankmöte.

─ Alla vinster som är fem miljoner eller mer betalas ut via ett bankmöte. Under detta möte kommer vinnaren att erbjudas ekonomisk och juridisk rådgivning, säger Emmy Altemyr, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Den vinnande raden var spelad online och mannen önskar vara anonym.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.