Annons

Ölänning tog hem grammis – ”Helt otroligt”

Johannes Winroth från Arbelunda vann i torsdags en grammis då hans band Blender vann kateogorin Årets dansband.
ÖLAND • Publicerad 8 februari 2019
Blender vann en grammis i kategorin Årets dansband och där spelar ölänningen Johannes Winroth.
Blender vann en grammis i kategorin Årets dansband och där spelar ölänningen Johannes Winroth.

I torsdags anordnades Grammisgalan på Annexet i Stockholm och Blender tog hem en grammis som Årets dansband. Där spelar sedan ett år tillbaka Johannes Winroth som är uppväxt i Arbelunda på östra Öland.

– Det känns verkligen jätteroligt, säger han.

Annons

Hur var det när de ropade upp ert namn?

– Överväldigande. Vi hade inte räknat med något alls utan åkte dit för att vi tyckte det var kul att gå på gala och för att det kunde vara bra om vi faktiskt vann. När de sa vårt namn kändes det helt otroligt. Det gick väldigt fort och man hann inte tänka riktigt.

Hur firade ni?

– Grammisgalan hade en efterfest som var skitkul. Vi umgicks med kollegorna från de andra dansbanden och minglade runt bland de andra gästerna.

Johannes Winroth har spelat i bandet i ett år och trivs riktigt bra.

– Det är jäkligt bra att kunna leva på det man älskar och ha det som jobb. Jag har otroligt fina kollegor som har blivit mina vänner. Det är kul att åka runt och spela i Sverige.

Vad händer nu?

– Vi har precis anlänt till Vemdalen och har lagt in våra grejer. Vi är på afterski och ska kolla på Rydell & Quick snart. Vi spelar senare ikväll.

Avantgardet som var nominerade till Årets rock fick lämna galan utan pris. Likadant för Joakim Åhlund som var nominerad i kategorin Årets producent, bland annat för Avantgardets album ”Alla känner apan”.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons