Annons

Film: Ölandsvilla helt övertänd – ”Går inte att rädda”

En brand har startat på en gård nordost om Rälla och villan är helt övertänd.
RÄLLA
Publicerad 8 juni 2019
Villan nordost om Rälla är helt övertänd.
Villan nordost om Rälla är helt övertänd.Foto: Maria Brynielsson

Larmet kom vid klockan 19.44 på lördagskvällen och räddningstjänsten är på plats vid Vipetorp längs Mossbergavägen, med brandmän från Runsten, Borgholm och Färjestaden. Polisen är också på väg.

– Det har funnits en spridningsrisk men brandmännen håller på och vattenbegjuter området så att det inte ska spridas till intilliggande byggnader, säger Monika Carlström, på Larm- och trygghetscentralen i Kalmar.

Annons

– Vi har inga uppgifter alls vad det gäller eventuella personskador. Räddningstjänsten har svårt att gå in och genomsöka huset på grund av den höga värmen, fortsätter hon.

Hur ser det fortsatta arbetet ut för räddningstjänsten?

– Villan går inte att rädda utan de kommer att fortsätta arbeta för att hindra spridning av branden. De beräknar i nuläget att det dröjer fyra timmar innan det är helt avhjälpt.

Alexander JensenSkicka e-post
Peter BoströmSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons