Annons

Ölandstid Live rivstartar: Nu klart med Tomas Andersson Wij och mer är på gång – ”Sveriges största artister”

Det lokala och nystartade eventbolaget Ölandstid Live har rivstartat. De har redan presenterat Weeping Willows till slottsruinen och nu är även Tomas Andersson Wij klar för en spelning i Vida Museum & Konsthall, och mer är på gång.
HALLTORP • Publicerad 22 februari 2019
Foto: Pressbild/Pontus Hammarström

I torsdags blev det klart att Weeping Willows spelar på Borgholms slottsruin den 11 juli. Det var det lokala och nystartade bolaget Ölandstid Lives första bokning för sommaren.

Det är Pelle Aldestam, från Kackelstugan, som har startat bolaget och delägare är Halltorpsgruppen.

Annons

– Jag har valt att avsluta mina uppdrag inom modebranschen och satsar nu fullt ut på Öland. Jag ska bo här på heltid och det känns jättebra. Men det innebär att jag kommer behöva ha mer att göra, säger Pelle Aldestam.

Förklara kärleken till Öland...

– Det sitter nog i mitt DNA. Jag har spenderat varje sommar i mitt liv här. Öland har allt man behöver och så fort jag åker över bron sänks pulsen. Centrifugen i Stockholm är inte nyttig för någon. Tempot, luften, allt är bättre på Öland.

Ölandstid Live kommer på allvar att lansera Vida Museum & Konsthall och Halltorps Trädgård som två nya musikscener i sommar. Ambitionen är även att presentera fler spelningar till slottsruinen.

– Jag har sneglat på Halltorps trädgård i många år och det handlar om att hitta en lämplig kapacitet. På Kackelstugan får jag inte till alla bokningar för det är för litet, det räcker inte till ekonomiskt.

– Men Halltorps trädgård har drygt 1 000 personer i kapacitet och sedan kan vi även boka till slottsruinen. Då vi täcker av ganska bra.

Målsättningen är att Ölandstid Live bara ska erbjuda öländska produkter under sina evenemang, som dryck och mat.

– Det handlar inte bara om miljön utan även att vara en Ölandspatriot och använda alla fina råvaror som odlas här. Det kommer jag att vara stenhård på.

Den första konserten som presenteras på Vida Museum blir Tomas Andersson Wij den 31 juli, som nu är aktuell med det nya albumet Splitter, Vol 1. Biljetterna släpps idag via Ölandstid Lives hemsida.

– Det kommer att bli makalöst fint och riktigt bra. Jag och Tomas var på en utställning förra sommaren på Vida och han väckte själv idén om detta.

Annons

– Vi släpper ett fåtal biljetter och det ska bli en intim konsert i första salen. Sedan kan det bli ett extra gig i cocktailbaren där det serveras snittar och cocktails på terrassen.

Mer är på gång. På fredag nästa vecka släpper Ölandstid Live programmet till Halltorps trädgård.

– Då blir det fyra nya spelningar med Sveriges absolut största artister.

Pelle Aldestam och hans bror Robert Aldestam utanför Kackelstugan.
Pelle Aldestam och hans bror Robert Aldestam utanför Kackelstugan.

Annons

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons