Annons

Öländskt café skrapade hem storvinst på TV: ”Hade kunnat gå åt pipsvängen annars”

Sällan har en Triss–vinst kommit mer lägligt – men tur det inte blev hösta vinsten tycker profilen.
– Helt fantastiskt rolig dag men hade jag fått fem miljoner vet jag inte vad det hade blivit av mig. Nu är jag fortsatt May–Anita, skrattar ägarinnan på Söderbönors café i Mörbylånga.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Mörbylånga • Publicerad 26 maj 2021
Hon hade fem miljoner på gång men det blev 100 000 kronor för May–Anita Brevik i TV4:s Triss–skrap.
Hon hade fem miljoner på gång men det blev 100 000 kronor för May–Anita Brevik i TV4:s Triss–skrap.Foto: Skärmdump TV 4

Hon valde lott nummer 13 och det blev 100 000 kronor när May–Anita Brevik på onsdagsmorgonen fick skrapa Triss på länk i TV 4 direktsändning av Nyhetsmorgon.

– Det är helt fantastiskt att 100 000 kronor för att vara med i TV och göra reklam för caféet, Mörbylånga och Öland. Jag är väldigt, väldigt glad.

Annons

Det var på vippen att det blev 5 miljoner, spänningen steg när två av dessa belopp skrapades fram.

– Ska jag vara riktigt ärligt så är jag glad att det inte blev så mycket. Hade jag fått fem miljoner vet jag inte vad det hade blivit av mig. Nu är jag May–Anita, skrattar hon.

Vinsten kommer som en skänk från ovan i precis rättan tid. Det är ingen tvekan var pengarna hamnar.

– Vi har gått minus 60 000 kronor i pandemin och jag behövde betala tillbaka krediter nu i maj annars kunde det gått helt åt pipsvängen, berättar hon.

”Det är tack vare att jag är född ruskigt envis som jag står kvar här.”
May–Anita Brevik

– Jag hade hoppats att pengarna skulle komma från ett ökat kundunderlag men nu blev det från Triss istället. Det har varit motvind sista två åren, det är tack vare att jag är född ruskigt envis som jag står kvar här.

Men hon kommer även unna sig en liten resa för pengarna.

– Jag har faktiskt tagit ledigt för att åka till spa i Stufvenäs med min dotter, jag jobbar 358 dagar om året i vanliga fall men i år blir det ”bara” 356…

Blir det till att unna dig en av dina berömda Budapestbakelser nu?

– Haha, nä, jag har faktiskt förätit mig på dem. Jag tror jag tar mig att glas vitt vin ikväll vid den nyklippta gräsmattan.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons