Annons

Öländskt byggföretag miljonsatsar – nu når de nya höjder

Jonas Andersson Bygg har satsat på en runtomsvängande teleskoplastare, den största på Öland.
– Vi ser flera användningsområden för den och kommer att bli viktig för oss, säger Jonas Andersson, som driver företaget tillsammans med frun Anki Andersson.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 6 maj 2021 • Uppdaterad 10 maj 2021
Jonas Andersson Bygg har investerat i Ölands största teleskoplastare.
Jonas Andersson Bygg har investerat i Ölands största teleskoplastare.Foto: Michael Ståhl

Jonas Andersson Bygg har investerat i en runtomsvängande teleskoplastare som är den största på Öland. Den kan lyfta upp till 4,9 ton, max-höjden är 20,5 meter och räckvidden 17,5 meter. Priset är en miljon kronor.

Förra veckan hade de utbildning med utbildningsföretaget Motivera och är nu redo att använda den i verksamheten. Den kommer att förenkla arbetet vid deras byggen på flera sätt. Exempelvis vid arbeten på tak där de kan ha en pall med takpannor på samma nivå som takhöjden. De behöver inte längre köra in med tunga maskiner och förstöra gräsmattor, nu kan de stå utanför tomten och lyfta in byggmaterial.

Annons

– Den kan lyfta väggblock, takstolar och den kan också utrustas med en personkorg och då kan vi ha folk som jobbar på hög höjd med att exempelvis beskära träd. Den är ett bra komplement till kranbil. Vi ser flera olika användningsområden och den kommer att bli viktig för oss, säger Jonas Andersson.

– Det finns ingen liknande på Öland. Vi tror det finns en stor efterfrågan och då är tanken att vi även ska hyra ut oss med maskin och chaufför till andra företag. Det är roligt för vi har redan fått förfrågningar, säger Anki Andersson.

Fler satsningar inom näringslivet:

Den runtomsvängande teleskoplastaren kan lyfta nästan fem ton och nå en höjd på 20,5 meter.
Den runtomsvängande teleskoplastaren kan lyfta nästan fem ton och nå en höjd på 20,5 meter.Foto: Michael Ståhl
Den kommer att underlätta arbetet vid byggen på flera sätt.
Den kommer att underlätta arbetet vid byggen på flera sätt.Foto: Michael Ståhl
”Det finns ingen liknande på Öland”
Anki Andersson, Jonas Andersson Bygg.
Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons