Annons

Öländska sommarröster firar fem år

För fem år sedan spelades det allra första programmet in i studion på Ölandsbladet av Lars Stenberg. Nu är det dags att presentera årets sommarpratare.
Borgholm • Publicerad 20 juni 2019
Lars Stenberg, poddansvarig på Ölandsbladet.
Lars Stenberg, poddansvarig på Ölandsbladet.Foto: Maria Brynielsson

Oavsett om du väljer att lyssna på poddradion i bilen, trädgården eller i hängmattan så brukar det uppskattas. Inget program är sig likt och de som medverkar väljer själva vad de vill prata om. De får även välja ut låtar som de vill ska höras mellan pratstunderna, och variationen brukar vara stor.

– När vi spelar in programmen så får jag möta en människa och ta del av dess historia, äventyr, intressen, tankar och drömmar. Det är väldigt intressant och spännande, säger Lars Stenberg.

Annons

Han säger att alla inslag är unika och att de speglar de olika sommarrösternas liv och erfarenheter.

– Det är därför jag tycker att alla programmen är intressanta.

När tycker du att man bör lyssna på de öländska sommarrösterna?

– Alltid. Skämt åsido så kan sommarrösterna vara en skön avkoppling att lyssna till. Kanske halvliggande i skuggan och varför inte med en svalkande dryck i handen, säger Lars.

I det allra första avsnittet av Öländska sommarröster detta år får åhörarna höra mästerkocken Karin Fransson berätta historien om hur hon hamnade på Öland. Hon berättar också om hur det kom sig att den engelska kocken på Hotell Borgholm klädde av sig i köket. Sven Ekberg leder programmet och han har varit med sedan starten för fem år sedan. Varje midsommarafton har Sven inlett Ölandsbladets poddradioserie och det gör han även detta år.

För att höra de öländska sommarrösterna: Gå in på www.olandsbladet.se. Gå in på menyn. Leta upp Poddar och välj Öländska sommarröster.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons