unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Öländska konsthistorier i ny podd

Ölandsbladet kan presentera den nya poddsatsningen Öländska konsthistorier.
Sören Björklund är programledare för Ölandsbladets konsthistoriska podd.
Sören Björklund är programledare för Ölandsbladets konsthistoriska podd.
Foto: Maria Wiell

Det är Sören Björklund som har startat podden och kommer att vara dess programledare. Tanken är att med jämna mellanrum göra nedslag i den unikt rika berättelse om konst och konstnärer som finns på ön.

I första avsnittet samtalar journalisten Sören Björklund med konstvetaren Fred Johanson om Helge Johansson, en många gånger bortglömd och marginaliserad målare. Helge Johansson föddes i Borgholm, dog i Cagnes-sur-Mer i Frankrike, bara fyrtio år och är nu aktuell med utställning på Himmelsberga.

I andra avsnittet samtalar journalisten Sören Björklund med konstvetaren Fred Johanson om konstnären Axel Kargel. Som avslutning på programmet spelar och sjunger Fred Johanson Nils Ferlins När Skönheten Kom Till Byn.

Podden finns på http://olandskakonsthistorier.blogg.olandsbladet.se/ eller på Spotify och sök då på Ölandsbladets poddradio.