Öländska konsthistorier i ny podd

Ölandsbladet kan presentera den nya poddsatsningen Öländska konsthistorier.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 2 november 2020 • Uppdaterad 10 december 2020
Sören Björklund är programledare för Ölandsbladets konsthistoriska podd.
Sören Björklund är programledare för Ölandsbladets konsthistoriska podd.Foto: Maria Wiell

Det är Sören Björklund som har startat podden och kommer att vara dess programledare. Tanken är att med jämna mellanrum göra nedslag i den unikt rika berättelse om konst och konstnärer som finns på ön.

I första avsnittet samtalar journalisten Sören Björklund med konstvetaren Fred Johanson om Helge Johansson, en många gånger bortglömd och marginaliserad målare. Helge Johansson föddes i Borgholm, dog i Cagnes-sur-Mer i Frankrike, bara fyrtio år och är nu aktuell med utställning på Himmelsberga.

I andra avsnittet samtalar journalisten Sören Björklund med konstvetaren Fred Johanson om konstnären Axel Kargel. Som avslutning på programmet spelar och sjunger Fred Johanson Nils Ferlins När Skönheten Kom Till Byn.

Podden finns på http://olandskakonsthistorier.blogg.olandsbladet.se/ eller på Spotify och sök då på Ölandsbladets poddradio.

Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.